El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha obert el període de licitació de la gestió del port esportiu de la cala Canyelles de Lloret de Mar, la concessió del qual s'havia de renovar. La licitació inclou la realització de les obres de millora de la infraestructura existent, amb un pressupost total d'1,6 milions d'euros.

L'empresa que resulti adjudicatària de la concessió d'aquest port esportiu serà l'encarregada de la seva gestió, en els seus diversos aspectes, durant un període de 20 anys, que no podrà ser prorrogable. Així, la redacció del projecte constructiu de les actuacions que s'hagin de realitzar, la seva execució i també la gestió posterior del port esportiu anirà a càrrec del concessionari.

El gener de 2009, el DPTOP va aprovar, en el marc dels criteris del nou Pla de Ports de Catalunya, l'avantprojecte i l'estudi de viabilitat econòmica per a l'adequació del port esportiu i la seva explotació a càrrec d'un nou concessionari, que ara es licita.

El nou concessionari serà el responsable del manteniment de la infraestructura, d'executar les obres que corresponguin i de gestionar els serveis portuaris. L'empresa, doncs, haurà de realitzar les actuacions previstes a l'avantprojecte aprovat pel Govern per a la millora dels serveis que presta al port de Cala Canyelles de Lloret. Les obres no comporten cap ampliació ni modificació substancial de l'actual infraestructura del port. Així, doncs, es preveuen tasques d'adequació del port, canvi del paviment, millores a les xarxes de clavegueram, d'aigua potable i de subministrament elèctric. A més, s'impulsarà la reforma del local social per garantir l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. El pressupost de licitació de les obres és d'1,6 milions d'euros, amb un termini d'execució de vuit mesos.

L'adjudicació a l'estiu

Ara, de moment, s'ha fet la licitació del contracte per a la gestió del port esportiu, però segons el propi Departament de Política Territorial, l'adjudicació definitiva no es realitzarà fins als mesos d'estiu. Cal tenir en compte que el termini per a la presentació de les ofertes és fins al 28 de juny.

Aquesta infraestructura té més de 30 anys i ara calia fer la renovació de la concessió. El port esportiu de cala Canyelles té els seus orígens el 1970, quan es va autoritzar al Club Nàutic la construcció de l'embarcador. Actualment, compta amb 135 amarratges per a vaixells d'eslores compreses entre els 5 i els 7 metres, distribuïts en dos pantalans fixos i dos molls.