Els veïns de Sant Miquel de Fluvià estan preocupats pel futur de mossèn Antoni Viñas, el capellà que diumenge passat es va treure la roba durant la celebració de l'eucaristia, ja que el Bisbat de Girona ha dit que està estudiant el seu futur.

Diversos veïns han assenyalat que Viñas mostrava ja un comportament estrany des de feia mesos, que alguns atribueixen a una depressió. Els habitants del poble relaten com el rector, que també oficia a Sant Mori, explicava últimament que Jesucrist se li apareixia en somnis i que li transmetia missatges.

Viñas, de 78 anys, continuava en actiu per la falta de relleus a zones rurals com aquesta, on des de feia temps desenvolupava la seva tasca com a capellà. Els seus veïns assenyalen, com a detall, que els va sorprendre que la missa de diumenge -dedicada a la tercera edat- comencés amb música de Beethoven. Posteriorment, mossèn Viñas va començar a desfer-se de la casulla, amb l'ajuda d'uns escolans, fins a quedar-se en banyador i sandàlies. En aquell moment, el rector va voler treure's el cinturó que portava, gest que alguns veïns interpreten com un intent de fustigar-se en públic. Tot seguit, mentre alguns fidels abandonaven el temple, altres van convèncer el capellà perquè deposés la seva actitud i continués la missa d'una forma més convencional. La missa, finalment, va continuar amb relativa normalitat.

Dinar amb els fidels

Viñas, fins i tot, va compartir taula amb alguns fidels després de l'eucaristia, tal com estava previst amb motiu de la celebració dedicada a la tercera edat. El Bisbat de Girona ha anunciat que té sota estudi la situació protagonitzada pel rector de Sant Miquel de Fluvià i que emetrà una decisió sobre això abans que acabi aquest mes de maig.