Tots els grups de l'oposició de Lloret de Mar -PSC, ERC, ICV i el Grup Independent El Grill- van entrar ahir una instància a l'Ajuntament reclamant saber quines actuacions s'estan realitzant dins de la finca de Can Juncadella. Els grups municipals van explicar que s'han assabentat per diverses fonts que l'empresa Flinder Data, SL, propietària dels terrenys, està efectuant actuacions. Val recordar, a més, que els propietaris van fer tancar el camí de ronda, que és de titularitat pública, un fet que consideren totalment irregular.

En la instància, presentada per l'oposició, es reclama explícitament "que es donin les instruccions als serveis municipals d'Urbanisme i de Medi Ambient perquè duguin a terme una inspecció" i "elaborin un informe detallat de totes les obres que Flinder Data, SL ha realitzat a la finca". També es requereix l'ajuntament perquè expliquin "els moviments de terres" i les modificacions de l'entorn, així com obres d'edificació o rehabilitació, "comptin o no amb les autoritzacions municipals".

D'altra banda, demanen que s'obtinguin ortofotos i ortofotomapes entre els anys 2006 i 2009 i plànols topogràfics de 2003 a 2009 i que els serveis d'urbanisme elaborin un informe explicant els canvis detectats en aquests documents i si estan dins de la legalitat.

Des de l'oposició van afirmar que només volen saber la informació, perquè els ha arribat per diverses bandes que s'estan fent actuacions dins la finca, a més de veureu-ho per satèl·lit. "En fotos per satèl·lit hem vist que hi ha pistes esportives, algunes edificacions que no sabem què són i l'ampliació dels camins de la finca i volem informació", va explicar Lluïsa Parrilla, portaveu del PSC. Es queixen, a més, que fins ara el govern ha estat poc clar, però si l'actuació és correcte, no hi haurà inconvenient. "Si les coses s'han fet, i s'han fet bé, no hi haurà cap problema, però volem tenir la informació", va comentar Parrilla. També esperen una resposta ràpida. "Durant aquests 4 anys hem fet preguntes i precs, però no se'ns ha contestat. Ara esperem que no triguin gaire a respondre aquesta instància", va explicar Eduard Coloma d'ERC.

Per la seva banda, Antoni Garcia d'ICV va comentar que el gran temor de l'oposició és que s'acabi edificant a dins de la finca i que posteriorment s'hagi de legalitzar. A més, Garcia creu que no es farà mai el camí de ronda alternatiu. "Fa gairebé un any que es va signar el conveni i es va tancar el camí de ronda i a Medi Ambient encara no en saben res del projecte. Dubto molt que s'acabi fent el camí de ronda", va explicar Garcia. El portaveu del Grill va afirmar que es tracta de manca de voluntat. "Amb els diners que té aquesta empresa, si hi hagués la voluntat de fer el camí de ronda, ja estaria fet", va comentar Quim Teixidor del Grill. "Avui fem el primer pas, però no descartem més accions", va afegir Teixidor.