L'Ajuntament ha elaborat el Pla d'Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS), que té com a objectiu tenir cura amb l'entorn en totes les actuacions que es duguin a terme al municipi. El consistori ha trigat gairebé dos anys en tenir-lo enllestit.

El pla, que es basa en les aportacions de veïns, entitats i tècnics,

consta de 80 actuacions que fan referència a àmbits diversos i que s'han de fer realitat a curt termini. En aquest sentit, proposa buscar complements a l'oferta de sol i platja per tal d'atraure nous segments de turistes. També fa una especial incidència en mantenir els connectors biològics en les zones de natura o bé crear mòduls formatius relatius a les activitats de la vila. Des de l'ajuntament, s'apunta que es tracta d'un projecte viu:

"És un document viu, modificable, ampliable per tal de donar als nostres fills un municipi millor", va comentar el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera.

L'ajuntament creu que l'objectiu és anar assolint un Lloret cada cop més sostenible. Segons els redactors del text, hi ha tres punts de vista a tenir en compte en el pla: l'econòmic, l'ambiental i el social o de benestar. En aquest sentit, segons el propi consistori, algunes de les accions que cal fer en els pròxims 10 anys ja es duen a terme, com el mapa de sorolls, les mesures d'eficiència energètica.