Una regidora de l'oposició de Blanes demana a Costes que es reconsideri el projecte de fitació a s'Abanell. El delegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, i la senadora i regidora del municipi del PSC, Pepa Celaya, es van reunir ahir amb el secretari del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Juan Carlos Martín, per demanar-li que revisi el projecte en què Costes vol convertir part de la platja de s'Abanell i part de quatre càmpings del municipi en terrenys de domini públic. La trobada es va fer abans de la compareixença del President Montilla al Senat i va ser només perquè s'intentin minimitzar els danys que pot causar el projecte.

Cal recordar que la iniciativa és força polèmica, perquè Costes preveu convertir part de quatre càmpings del municipi en terrenys de domini maritimoterrestre. Concretament, l'àrea afectada és la que queda entre l'avinguda de la Vila de Madrid, el carrer de Nil Fabra i la platja de s'Abanell. Els càmpings de Blanes afectats són el de Voramar, el de Bellaterra, el Pinar i el Blanes.

El secretari del Mar Juan Carlos Martín no va donar una data concreta, però es va comprometre a revisar a fons tot el projecte i a rebre en un temps raonable representants de l'Ajuntament de Blanes, els propietaris dels càmpings afectats i, si cal, un representant de la Generalitat de Catalunya. Tots acompanyats una altra vegada per la senadora Pepa Celaya.

"La reunió ha estat per demanar-li al secretari del mar que reconsideri el projecte per no fer mal a ningú tenint en compte el que diu la llei de Costes, evidentment", va comentar Celaya, que es va mostrar satisfeta per les sensacions de la reunió. "Hem copsat bona voluntat i disposició de totes les parts", va afirmar Celaya.

La senadora va recordar que es tracta d'una iniciatica delicada perquè afecta moltes parts i hi ha diverses lleis implicades. "És una situació complexa, perquè hi ha diferents parts afectades i diverses lleis que hi interfereixen", va afegir.

Fitació del 19 de juny

Celaya va explicar que també li va demanar a Martín que de moment aturin la fitació sobre el terreny que està prevista per al proper 19 de juny fins que no se celebri la reunió amb tots els afectats. La fitació és el següent pas per poder tirar endavant el procés.

A més, va voler destacar que la reunió ha estat una iniciativa que va més enllà dels partits i que ha de ser en benefici de Blanes. "La idea és anar tots a una. Jo sóc del PSC i el govern és de CiU, però hem d'anar tots junts per buscar altres fórmules en aquest projecte, respectant la llei, que perjudiquin el mínim possible totes les parts afectades", va explicar Celaya. "No es tracta de treure un profit partidista d'aquest projecte", va afegir.