L'Associació de Defensa del Patrimoni Natural de Banyoles i el Pla de l'Estany Limnos subscriu un manifest que denuncia la mala conservació del medi ambient a Catalunya, cosa que la situa a la "part baixa del rànquing" estatal i europeu. El document, l'ha elaborat la Federació Ecologistes de Catalunya, a la qual pertany Limnos.

Els signants d'aquest manifest, en el qual s'afirma que "Catalunya és a la cua de la conservació de la biodiversitat", es demana al Govern de la Generalitat que creï una legislació adequada "per a la conservació efectiva de la biodiversitat"; amb aquest objectiu, es reclama l'aprovació urgent de la Llei de Biodiversitat i Patrimoni Natural i de l'Estratègia per a la Conservació de la Biodiversitat.

En el mateix document també es demana a l'administració catalana que garanteixi el pressupost necessari -que s'ha quantificat en el 3% del total- per a la conservació de la biodiversitat.

Finalment, se sol·licita al Govern de la Generalitat de Catalunya que faciliti la participació social de les entitats ecologistes "de forma real i decisòria".

La inversió a espais naturals

El manifest assegura que Catalunya és la comunitat de l'Estat que menys inverteix en espais naturals, criticant el fet que els seus parcs naturals reben una inversió de 15,29 euros anuals per hectàrea. També denuncia que la costa catalana "és la més amenaçada" i la que té més extensió urbanitzada: el 46,5% dels 547 quilòmetres del litoral. El mal estat dels rius o l'existència infraestructures que malmeten la biodiversitat són altres de les qüestions denunciades per la Federació Ecologistes de Catalunya, de la qual forma part Limnos.