El centre de Lloret de Mar va tornar-se a quedar ahir a la tarda a les fosques, en concret, varen ser dues hores que van tenir els veïns del centre de la vila de nou amb el temor que la història de fa dos mesos durant la nevada del 8 de març es tornés a repetir i haguessin de passar la nit amb espelmes.

L'apagada va començar cap a les sis de la tarda i es podia veure com els comerços del carrer de la Vila, els baixos de l'ajuntament i carrers de l'entorn de l'església de Sant Romà es quedaven sense llum i els que hi havia oberts, al cap d'una estona, van optar per tancar perquè la tarda ja se'ls havia acabat i tampoc podrien atendre els clients.

En total, varen ser dues hores sense llum al centre de Lloret de Mar i, segons Endesa, l'avaria es va localitzar en una línia de mitja tensió, en concret, es va trencar un pont elèctric d'aquesta infraestructura ubicada a la urbanització Roca Grossa i allà s'hi van traslladar els tècnics de la companyia que van treballar fent maniobres per línies alternatives per poder reestablir al final el subministrament elèctric cap a les vuit del vespre.

De fet, la companyia elèctrica va assegurar a l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), que es reestabliria aquell mateix vespre per no fer pensar que es tornés a repetir el malson que va patir la població durant el 8 de març i els dies següents.

Si bé des de la companyia Endesa no van ni confirmar ni desmentir que fos una infraestructura tocada pel temporal de neu del març, van assegurar que és un tema que està interlligat i que, per tant, podria ser una de les línies.

Tot solucionat, el 30 de juny

Tot i això, des de la companyia elèctrica van assegurar que, com van dir, encara mantenen el compromís que la feina per solucionar els desperfectes de la nevada del març estarà solucionada com a màxim el 30 de juny.

En d'altres punts del municipi de Lloret de Mar, segons van explicar alguns veïns, varen estar durant alguns minuts amb problemes de subministrament, patint algunes baixades de tensió, però no van tenir cap apagada permanent ni els va afectar gaire estona.

Cal recordar que la nevada del 8 de març va afectar durament les comarques gironines i, de fet, fa quinze dies, el conseller d'Economia Antoni Castells va donar dades dels afectats per aquest temporal, en concret, segons la Generalitat, van ser 458.000 clients que es van quedar sense llum en un primer moment a conseqüència de la nevada, la immensa majoria d'ells -418.000- abonats d'Endesa. Una xifra, però, que fins ara la companyia havia xifrat en uns 220.000 el nombre de clients afectats pels talls de llum.

Per altra banda, ahir mateix la companyia Endesa va emetre un comunicat de premsa on va anuncair que ja ha normalitzat part de la xarxa elèctrica afectada pel temporal de neu del 8 de març passat després de reconstruir la línia aèria a Caldes de Malavella, i que davant d'això manté el seu compromís de completar la feina com a màxim el 30 de juny.

I a més va detallar que per dur a terme aquest restabliment parcial de la xarxa es van invertir 150.000 euros i aixecar vint suports entre torres de formigó, metàl·lics i pals de fusta.

Aquesta línia reconstruïda per la companyia elèctrica dóna servei als municipis de Caldes de Malavella, Sils, Cassà de la Selva i Sant Andreu Salou, amb el compromís d'Endesa d'una total posada a punt a temps per a la temporada d'estiu, asseguren.