El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va afirmar ahir que el pla d'austeritat "no afectarà la qualitat de l'ensenyament" però sí els centres. Maragall va explicar que s'haurà de "filar més prim en el programa d'inversions", un fet que repercutirà en la remodelació d'alguns edificis escolars. "Potser haurem d'ajornar la rehabilitació d'alguna escola", va indicar el conseller, que va afegir que aquesta mesura no és un "caprici", sinó una "necessitat d'adaptació que reclama l'esforç per part de tots els professionals de l'administració pública". Pel que fa a l'excés d'alumnes en aules d'alguns centres gironins, Maragall va defensar que el sistema educatiu català és capdavanter en dotacions d'instal·lacions.

"Hem de fer tots els esforços perquè educació i sanitat no tinguin cap afectació", va afirmar Maragall, que es va mostrar molt segur que la conjuntura de crisi actual i les mesures "d'austeritat obligada" no afectaran a la qualitat de l'ensenyament. El conseller d'Educació va remarcar que el sistema educatiu català es troba en un doble repte: primer, evitar l'afectació de la crisi, i segon, donar cabuda a tots els nens i nenes que s'han d'escolaritzar, una xifra que creix cada any. "L'educació ha de seguir creixent fins i tot en aquests moments de reducció d'ingressos i d'austeritat obligada", va indicar Maragall.

El responsable d'Educació no va voler anticipar cap informació referent a la davallada de sous dels professors del sector públic i de les escoles concertades, i va afegir que es tracta d'una qüestió que encara està "sobre la taula" i que s'explicarà un cop estigui definida. "Es treballa perquè les decisions que es prenguin siguin el màxim d'equilibrades i justes", va indicar.