Una quarantena de veïns de diferents municipis de la demarcació de Girona, tots ells de procedència hindú, van protestar ahir a Salt per la cancel·lació de viatges de retorn de l'Índia que haurien d'haver estat realitzats per la companyia Air Slovakia. Els manifestants, que volien cursar denúncia davant els Mossos d'Esquadra (aquests van recomanar-los que anessin primer a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Ajuntament de Salt, cosa que faran demà), van explicar que van comprar el bitllet, d'anada i tornada, i van fer la primera part del viatge (des de l'aeroport del Prat) però no la segona. Per tornar, els afectats van saber que el vol havia estat cancel·lat i que, si volien viatjar a Barcelona, havien de comprar un altre bitllet, en una altra compa?nyia. Ha portat maldecaps, comenten, des de la sensació d'estafa a la pèrdua de llocs de treball en no poder arribar a temps. Calculen que, a Girona, hi ha 200 afectats.

Un cas és el d'Harjinder Pal, un dels afectats que protestaven més activament, que va viatjar acompanyat (en total, sis persones) per assistir a un casament. Van volar, via Bratislava (la capital d'Eslovàquia), fins a Amritsar, al nord-oest del país, dins la regió del Punjab. Explica que en diverses ocasions, va confirmar el vol de tornada i que l'agència Viapop, de Salt, va assegurar que no hi hauria cap problemàtica. Els afectats, en la protesta, adreçaven les ires contra l'agència i manifestaven, d'entre altres, que, coneguda la cancel.lació del viatge de tornada, continuaven venent bitllets. La intenció de denúncia davant la policia autonòmica (justificat que hi ha afectats en diferents municipis catalans) va ser el zenit d'una protesta que havia començat, gairebé tres hores abans, amb una concentració al xamfrà del passeig dels Països Catalans i el passeig del Marquès de Camps. La intenció era anar a reclamar directament a l'agència de viatges on havien comprat els bitllets (situada en el carrer de Francesc Macià) però amb la custòdia de la policia a fi de no ser acusats d'anar a buscar brega, tal com havia passat amb anterioritat, segons deien tot caminant pel carrer d'Àngel Guimerà. La comitiva cridava l'atenció entre vianants i veïns del citat carrer del centre de Salt.

Arribats davant la porta de l'Oficina d'Atenció Ciutadà dels Mossos (Carrer de Manuel de Falla), van observar que no podrien ser atesos fins, aproximadament, una hora i mitja després i, per raó de proximitat, van decidir entrar a la seu de la Policia Local, on van ser rebuts, primer, per un agent i, després, també pel caporal. Ambdós van recomenar, després d'una llarga conversa, que la millor solució és presentar una denúncia, i les proves que l'argumenten, i esperar que el procés de reclamació continués canalitzat. Alhora, els remarcaven la pressumpció d'innocència dels que acusaven.