L'empresa Armonia Resort SL, propietària de l'edifici conegut pel mateix nom que hi ha a Sant Antoni, ha presentat recentment la reclamació de responsabilitat patrimonial a l'Ajuntament de Calonge pels perjudicis que li ha causat el fet d'haver rebut la llicència municipal per edificar la construcció i, ara, s'hagi d'enderrocar en compliment d'una sentència judicial. El preu que demana Armonia Resort SL és de 9.803.203,06 euros, que detalla. Fonts de l'Ajutnament han apuntat que han d'estudiar aquesta reclamació i han afegit que el consistori farà les actuacions necessàries per la defensa dels interessos de la corporació. Les mateixes fonts han precisat que la reclamació és d'un preu bastant elevat i que és conseqüència de la sentència d'enderroc per la llicència que l'any 2001 va concedir l'Ajuntament presidit per Josep Roselló. La reclamació té tots els números per acabar, com tots els esdeveniments anteriors d'aques cas, al jutjat.

Quant a l'enderroc que ordena el jutjat, i que va advertir a l'alcalde, Jordi Soler, que si no l'executa de manera immediata el multarà amb 300 euros diaris, l'Ajuntament va adjudicar-lo a una empresa aquest dimecres. De fet, el jutjat retreia a l'Ajuntament que havia obstaculitzat el compliment de la sentència.

Dels quasi 10 milions d'euros que reclama Armonia Resort com a responsabilitat patrimonial, en la documentació entregada a l'Ajuntament els desgrana. 6.246.426,73 euros els atribueix a l'edifici en sí, que té 43 apartaments que havien de ser tutetals per a gent gran i que han d'anar a terra. Com a despeses de la demolició parcial -les estructures internes- que va assumir l'empresa arran de la sentència del desembre del 2004, quantifiquen 188.519,33 euros.

Un milió i mig d'euros són per les despeses d'amortització del préstec hipotecari que l'empresa va firmar amb La Caixa per a la compra de la finca de la Masoveria del Collet -on s'ha construït l'edifici- i al finançament de les obres de construcció. I, finalment, 1.868.257 euros perquè Armonia Resort SL va comprar 11 pisos que ja havia venut amb anterioritat a la sentència del desembre del 2004.

Interessos i IPC

A tots aquests imports, que pugen els citats 9,8 milions d'euros, Armonia Resort SL hi afegeix les interessos que hi pugui haver fins que es faci efectiu el pagament i l'actualització de l'IPC.

L'empresa raona la reclamació a l'Ajuntament perquè li va atorgar una llicència per construir un edifici i desenvolupar una activitat que ha estat declarada nul·la, de manera que ha perdut l'edifici que va construir i no ha pogut treure profit de l'activitat.