Els lladres saben que la policia fa ús de les gravacions per la seva captura. A més, les imatges del delicte captades per les càmeres són un testimoni clau en els judicis. Ara, són pocs els establiments que no disposen d'un sistema de seguretat a base de càmeres, per la qual cosa molts robatoris queden gravats. Fins i tot els ajuntaments les usen per vigilar els carrers per prevenir destrosses de mobiliari urbà o la crema de vehicles aparcats. En conseqüència, la visió d'una càmera de seguretat sobre la porta d'entrada de la botiga de roba, Miratge, al carrer Sant Rafel, va representar tal provocació pels lladres que se la van endur.

La nit del 17 al 18 de maig van trencar la porta de vidre de l'establiment. Els lladres van adonar-se de la presència de la càmera perquè estava situada a la porta d'entrada. En conseqüència van quedar gravats en l'acció de trencar la porta. La seva reacció va ser arrencar l'aparell. Els cables que van deixar són la mostra d'una acció de força ràpida i contundent. Després van entrar per endur-se el poc canvi de la caixa registradora i una bossa de mà. Es tracta d'un establiment de moda femenina amb una àmplia oferta de bosses de mà i vestits. El cas és que només se'n van endur una. El més sorprenent és que es van endur la càmera de vigilància, la qual només és l'ull del sistema a través del qual les imatges queden gravades en un altre lloc.

El robatori va tenir lloc abans de les 5 de la matinada, quan la policia va avisar els propietaris de l'establiment. El carrer Sant Rafel és el més cèntric i transitat d'Olot, fins i tot a la nit, perquè suposa l'accés principal al Firal i l'església de Sant Esteve, que són els punts neuràlgics de la ciutat. Ara, la policia investiga els fets.

Uns dies després, a la matinada del 20 al 21 de maig, va tenir lloc un intent de robatori a la perfumeria l'Orquídia, al carrer Serra Ginesta, pel mateix sistema.