Les obres de rehabilitació de la nau del Vapor de la Burés d'Anglès es van reiniciar fa un parell de mesos i, des de llavors, el Departament de Cultura ha posat uns condicionants a l'Ajuntament perquè pogués seguir fent aquests treballs. Diari de Girona ha tingut accés a aquests i entre ells hi ha la revelació que sota i a l'entorn de les instal·lacions de la fàbrica Burés hi ha un jaciment arqueològic corresponent a una necròpolis del Bronze Final-Ferro (1.200-700 aC) i Ibèric antic (550-450 aC).

Un fet que com assegura Cultura "fa imprescindible realitzar el control arqueològic de totes les obres, quan afectin el subsòl" i, per tant, que davant de qualsevol mena d'intervenció, caldrà l'autorització prèvia de la Direcció General del Patrimoni Cutlural de la Generalitat.

La necròpolis d'Anglès se cita en llibres locals, com el de l'arxiver Emili Rams De la Pagesia a la Industrialització, on s'explica "l'any 1888, quan es començà a construir la segona nau del complex tèxtil d'Indústries Burés, en obrir els fonaments del nou edifici, van aparèixer a la vista de tothom una gran quantitat de restes arqueològiques", i afegeix que, fruit d'això, es va anomenar la zona com a la Necròpolis d'Anglès. Entre les troballes hi havia vasos de ceràmica.

Rams també destaca que, posteriorment, des de l'octubre de 1954 fins a l'abril del 1955, es van fer obres d'ampliació i es va cobrir el pati entre les naus 2 i la 3, i que allà en fer els fonaments també van aparèixer "unes noves i importants restes: unes olles ibèriques, una cassola de nanses, un tros de ganivet de ferro amb incrustacions de banya de bou i noves tombes".

Segons el Departament de Cultura, la zona d'alta expectativa arqueològica centraria el jaciment en una àrea que s'estendria "entre la sortida del canal que subministra aigua del riu Ter a l'antiga fàbrica i les noves naus construïdes a mitjan segle passat".

A part del tema arqueològic, el document de Cultura també destaca que amb aquestes obres al Vapor cal recuperar paviments ceràmics de la sala del Vapor i l'escala; mantenir també l'escala i les baranes que porten a les carboneres; recuperar la cromàtica dels elements de façanes, i un estudi d'il·luminacio interior del Vapor. També asseguren que per ajustar el tractament museístic de l'espai i la maquinària del Vapor cal assesorament d'insitucions com ara el Museu de la Ciència per evitar actuacions que puguin alterar el manteniment del Vapor.