Les obres de reforma de vies urbanes de Ripoll propietat del Govern i que passaran a titularitat municipal i les de la carretera de Sant Joan s'iniciaran en el termini de pocs dies. Durant com a mínim dos mesos aquesta actuació obligarà a tallar la plaça de l'Ajuntament i el carrer de Berenguer el Vell, motiu pel qual per traslladar-se cap a Campdevànol caldrà fer-ho per la variant de la C-17. D'aquesta manera s'incrementarà el trànsit pel carrer Progrés i la carretera de Barcelona.

Els veïns de Sant Pere hauran d'utilitzar el carrers del Nord i Mossèn Cinto Verdaguer per sortir del barri, o bé pel polèmic Raval de Sant Pere, que ara només és accessible pels veïns. Tot plegat provocarà que les parades del mercat, que els dissabtes s'instal·la al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, hagin de parar al passeig de Sant Joan. Fa uns mesos els paradistes ja s'havíen queixat dels canvis d'ubicació que havien d'afrontar i que, segons ells, els restava clientela.

Les actuacions han estat planificades en cinc fases. Després començaran les obres de la carretera de Barcelona i de la carretera de Ribes.