L'Ajuntament de Blanes s'ha vist obligat a redistribuir la sorra que té per les platges perquè l'Estat li ha denegat noves aportacions. L'Ajuntament va contractar una empresa que s'encarregarà de moure la sorra acumulada a diferents punts per reomplir aquelles zones que n'han quedat sense a causa dels temporals. En total, es distribuiran uns 6.000 metres cúbics de sorra.

Els treballs duraran prop de dues setmanes, tenint en compte que el dissabte i el diumenge s'aturaran, i s'efectuaran a la zona de Sant Francesc, la platja de Sa Palomera, la zona dels càmpings i dels pins. El consistori ha invertit uns 20.000 euros en aquesta actuació, a més d'uns 2.500 euros que s'han destinat a moure les roques descobertes pels temporals que eren perilloses per als banyistes.

Des de Costes del Ministeri de Medi Ambient es va apuntar que actualment està en procés el projecte de remodelació del front marítim del municipi i, per tant, no es gastaran més diners en la regeneració de la zona, ja que ens trobem en un període de crisi i retallades.

Per la seva banda, l'Ajuntament es va mostrar crític. "No estem contents amb l'actuació de Costes d'aquest any, perquè a d'altres llocs com Andalusia hi ha hagut temporals i s'està posant sorra. Sembla que siguem l'últim lloc d'Espanya on s'actua i és lamentable", va afirmar Celestino Lillo, regidor de Medi Ambient. L'alcalde, Josep Trias, va explicar que en aquests darrers dos anys l'Estat ha fet una aportació d'un total de 700.000 metres cúbics de sorra, però que aquesta temporada, des de Madrid, els han dit que no ho farien. "Ens van dir que la Generalitat posava cada vegada més problemes per treure la sorra que tenen localitzada en diversos bancs", va explicar Trias, que va reconèixer que "aquest any les platges no estan tan malament".

Un cop s'acabi aquesta primera etapa de treballs, l'empresa s'ocuparà d'habilitar els espais per a les dutxes, així com els llocs per als socorristes, els vestuaris i els accessos per a minusvàlids.