L'Ajuntament de Figueres ha recaptat, de moment, 740 euros per a l'escultura de Sant Jordi de la Plaça de Catalunya a través de la campanya de subscripció popular amb la compra de punts de llibre. El conjunt escultòric, però, està valorat en uns 90.000 euros i el consistori ja ha anunciat que està negociant amb empreses de la ciutat perquè també hi facin les seves aportacions. L'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), ja va explicar durant la presentació del projecte que la voluntat no és la de finançar de la seva totalitat, sinó d'aconseguir "l'afinititat de la població", igual que es va fer amb el monument dedicat a Monturiol a la Rambla.

La primera campanya es va iniciar amb uns punts de llibre per Sant Jordi que han comptat amb 148 adhesions a Internet -que sumen un total de 740 euros- però, segons el consistori, està previst que les Ampes de les escoles de la ciutat també en venguin a les festes, de moment ja n'han recollit 100 per vendre". L'equip de govern no valora negativament la minsa aportació que s'ha rebut, ja que consideren que es va iniciar per Sant Jordi "però hi haurà d'altres campanyes ciutadanes per aconseguir adhesions". Paral·lelament, expliquen, s'espera que els comerços i empreses de la ciutat també hi facin aportacions.

Sigui com sigui, el cost del conjunt escultòric de grans dimensions -previst per al Sant Jordi de l'any vinent- ha provocat crítiques dels grups de l'oposició, que consideren desmesurat el preu i que consideren que el que s'ha recaptat és "ridícul".