El Patronat de Turisme Costa Brava aposta per un videojoc ambientat a les Illes Medes desenvolupat per una empresa catalana per promocionar el territori. Segons ha explicat la presidenta del patronat, Dolors Batallé, en la presentació d'aquest dimarts a Barcelona es tracta d'una "aposta innovadora" per promocionar el turisme que posa de relleu els "valors naturals" del fons marí de les illes. El patronat ha contribuït econòmicament amb el màrqueting del videojoc de submarinisme, batejat com El secret de les Illes Medes i que gira entorna a una història fictícia de templers. El producte estarà disponible a l'estiu per a la consola Wii de Nintendo.

A la presentació del videojoc que el director de Cosmonaut Games, José A. Giacomelli, ha explicat que se li va ocórrer fer-lo mentre estava navegant per les Illes Medes. Després de madurar una mica la idea, va posar-se en contacte amb el Patronat Turisme Girona per demanar suport per tirar endavant el projecte.

El director de l'empresa de videojocs de Cerdanyola del Vallès ha explicat que el projecte ha costat 150.000 euros i que el patronat ha subvencionat el màrqueting del videojoc, de títol original Dive: The Medes Islands Secret. El joc està composat per deu escenaris diferents. El primer i l'últim són els que s'han inspirat en les Medes. Per moure's d'un lloc a l'altre el protagonista de la història, el submarinista John Sanders, fa servir un vaixell anomenat Costa Brava.

L'equip de Giacomelli es va inspirar en la història de l'arxipèlag català per crear l'argument de Dive, que és una història fictícia. La llegenda diu que Martí l'Humà, líder de l'Ordre Templer al segle XV va ser enterrat al Monestir de la Meda Gran, l'illa més gran de l'arxipèlag, juntament amb tots els altres secrets de l'Ordre perquè quedessin segellats a la mateixa cripta, a les profunditats del Mediterrani. El joc es distribuirà a Europa, Estats Units i Austràlia.