La Comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar ahir un Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) poc habitual. No per les seves dimensions o expectatives de creixement, sinó pel nombre de municipis que estaran regulats sota el mateix planejament. El POUM de la Vall de Ribes, aprovat definitivament, acull els municipis Ribes, Campelles, Planoles, Queralbs, Toses i Pardines. Un planejament que limita el creixement urbanístic per sota de les perspectives previstes en les normes anteriors.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, va explicar que aquest és un pla "delicat i molt especial per l'entorn natural de gran riquesa i on s'havia de definir la connectivitat i la protecció però alhora donar un marge per al seu creixement".

Uns 700 habitatges

Aquest marge de creixement urbanístic se situa pròxim als 700 habitatges, i, bàsicament, a Planoles i Ribes de Freser. Amb aquest planejament -va indicar Nadal- "la Vall de Ribes redueix les seves expectatives de creixement" i alhora "no deixa que cap no pugui crèixer, però menys del que preveia el planejament anterior".

D'altra banda, la comissió va fer l'aprovació incial del Pla especial del sistema general aeroportuari de Girona (2) i, per tant, en breu començarà el tràmit d'informació pública. Aquest pla contempla la reserva de sòl prevista per la segona pista i, tanmateix, ajusta les zones de vol i aparcament de les aeronaus. Nadal va comentar finalment que també permetrà "el creixement de la terminal amb nous aparcaments".