Una parella va ser enxampada mentre mantenia relacions sexuals a l'interior del monestir de Santa Maria de Ripoll, d'on van marxar en ser descoberts. Després de veure'ls a les càmeres de seguretat, la persona que els va anar a cridar l'atenció va ser una treballadora de la recepció del monestir, que els va localitzar a la capella de Sant Eudald -situada en un dels laterals de l'edifici monàstic. Des de llavors, ara fa dues setmanes, l'incident és un dels temes més comentats a Ripoll.

Un cop advertits, la parella va desistir de la seva actitud i va decidir sortir del monestir abans que la Policia Local hi arribés, ja que les forces de l'ordre es van avisar de seguida. Fonts del cos policial han confirmat que van ser alertats d'aquest fet, però que quan la patrulla va arribar al monestir la parella ja no hi era.

El rector de les parròquies de Ripoll, mossèn Antoni Boqueras, va lamentar els fets i va afirmar que "no podem fer res per evitar-los" perquè en qualsevol moment poden produir-se situacions no volgudes, i que no està previst prendre mesures respecte a això. De fet, el capellà va explicar que precisament va ser gràcies "a les càmeres de vigilància" que van descobrir l'acte que estava realitzant la parella. Boqueras també va qüestionar que fets com aquest siguin "notícia".

El monestir de Ripoll va ser fundat el 880 pel comte Guifré, i ha estat el centre neuràlgic i cultural de la vila durant segles. La portalada del segle XII és considerada una de les joies del romànic i està en permanent tractament per evitar-ne el desgast de la pedra. La capella de Sant Eudald està consagrada al patró de la població, que ja es venerava abans de la construcció del monestir.