La carretera que va des de Lloret de Mar a Vidreres s'ha buidat de treballadores sexuals, gairebé dues setmanes més tard que un grup de veïns de la Urbanització Aiguaviva Park es queixessin a l'Ajuntament del municipi i als mitjans de comunicació per l'augment de prostitució que s'havia produït a la zona en els darrers mesos. Així doncs, quinze dies després, passant per la carrertera en qüestió, es pot comprovar que ja no en queda cap.

Els veïns es mostren molt contents i agraïts i l'Ajuntament reconeix estar satisfet, malgrat afirmar que la tasca ha estat dura i encara no s'ha acabat. "Estem molt contents i molt agraïts als mitjans de comunicació, perquè va ser sortir i ja no hi són", comentava un dels veïns d'Aiguaviva Park. "Tot deu haver influenciat, i la pressió dels mitjans també, però sobretot la tasca dels vigilants del municipi", va afirmar l'alcadessa de Vidreres, Ruth Rosique.

L'Ajuntament, en comprovar l'augment de la prostitució a les seves carreteres va demanar als vigilants que fessin torns per estar permanentment a prop de les prostitutes demanant la documentació. Rosique reconeix que van ser uns dies durs per als treballadors del municipi, que es van bolcar per fer front al problema. "Van ser sis dies, gairebé una setmana, de dijous a dijous, de molta instensitat. Vam tenir els vigilants fent torns i ara per ara les prostitutes ja no hi són", va comentar Rosique. "És una despesa i un desgast important, però sembla que la constància i la perseverància ha donat els seus fruits", va afegir.

Segons la mateixa alcaldessa, diumenge passat van tornar a aparèixer diverses noies treballant per la zona, però quan ho van saber els vigilants hi van tornar a anar i aquestes van marxar. "Diumenge hi va haver un rebrot, però vam enviar els vigilants i van tornar a marxar", va comentar la primera edil de Vidreres.

Rosique es va mostrar satisfeta per la feina feta, malgrat que creu que les noies poden tornar en qualsevol moment. "Estem molt contents, però ha estat dur i no sabem fins quan pot durar la situació actual", va afirmar.

Futura ordenança

En breu, es posarà en marxa l'ordenança municipal per la qual es multarà tant clients com treballadores sexuals i l'Ajuntament creu que així disposarà d'una eina més. Les multes per exercir la prostitució al carrer arribaran als 3.000 euros. "D'aquí molt poc aprovarem definitivament l'ordenança i tindrem una eina més per lluitar. Tot i que esperem que no calgui fer-la servir", va explicar Rosique.

Per ara, les noies han marxat de Vidreres, però per les carreteres del voltant, on hi ha menys vigilància i, sobretot, més permisivitat, n'han començat a arribar unes quantes. Perquè el que sembla evident és que aquestes noies no han deixat de treballar. A la carretera de Sils i a la que uneix Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar se'n poden veure diverses.