La gestió de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà canviarà de mans a partir dels curs que ve. L'Ajuntament ha decidit acabar amb el concert que tenia amb l'Associació La Perla per la Dansa després de nou anys i fer un gir de 180º en la gestió aprofitant que l'escola canvia de seu. La decisió no ha estat ben rebuda pels pares, que han creat una comissió, i han amenaçat de no fer la prenscripció al nou servei municipal "fins que no s'aclareixi la continuïtat de l'actual projecte pedagògic".

Dijous al vespre la comissió dalumnes, mares i pares afectats es va reunir per tractar la situació i el futur de l'Escola Municipal. El portaveu d'aquesta comissió, Albert Piqué, va explicar que lamenten que "quan tan sols restava un any per finalitzar el contracte, després de nou anys gestionant el centre i sense cap argument públic que ho justifiqui", s'hagi optat per la rescissió del contracte amb l'associació que ha gestionat l'escola des de la seva creació.

L'alcade de Celrà, Francesc Camps, va apuntar que des de l'Ajuntament el que s'ha proposat és un canvi de gestió directa aprofitant una inversió de 800.000 euros per crear la nova seu de l'escola.

El període d'inscripcions del proper curs de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà tindrà lloc del 7 al 16 de juny i es farà al nou edifici que està ubicat al carrer Països Catalans (davant l'escola Les Falgueres). El curs escolar començarà el 27 de setembre i acabarà el 22 de juny i se seguirà el calendari escolar per a les vacances de Nadal, febrer i setmana santa.

Per la comissió de pares, mares i alumnes "el més sensat i lògic seria que l'Associació la Perla per la Dansa pugui acabar l'any de contracte que hi havia vigent i continuï gestionant l'escola durant el curs 2010-2011 com a fórmula de continuïtat de la qualitat existent fins a dia d'avui".

Camps va explicar que amb aquest canvi de gestió, l'escola podrà ser un centre autoritzat pel Departament d'Educació i que això els permetrà un cofinançament del centre. Mentre que respecte a la denunciada "insuficient d'informació donada per part de l'Ajuntament", l'alcalde va precisar que s'ha enviat una carta a tots els alumnes en què s'explica la nova situació de l'Escola Municipal. Tanmateix, va afegir que a l'Associació se'ls va comunicar el canvi "fa un any i mig".

Un cop finalitzat el procés de preinscripció l'Escola Municipal es dotarà del professorat necessari. Actualment el centre té aproximadament uns 150 alumnes de totes les edats.