L'Ajuntament de Sils ha engegat un projecte per habilitar els hàbitats i netejar els terrenys del voltant de l'estany del municipi. Per fer-ho, a més, ha contractat diverses persones aturades, que estaven en risc d'exclusió social.

En concret, l'Ajuntament ha seleccionat quatre persones que durant sis mesos treballaran al voltant dels estanys de Sils per netejar els terrenys, que segons els responsables municipals, estan força bruts. Les quatre persones candidates ja van començar la seva feina el passat dilluns. Segons l'Ajuntament, els treballs s'han de fer manualment, per no erosionar ni danyar els hàbitats de l'entorn de l'aigua i seran lents.

Els terrenys, però, no són públics, sinó que diversos propietaris han donat permís al consistori perquè es puguin tirar endavant els treballs en qüestió. "Vam arribar a un acord amb els diferents propietaris de les finques que queden a prop de l'estany, perquè ens deixessin netejar els vorals, que estan molt bruts", va explicar l'alcalde de Sils, Martí Nogué. En total les finques afectades són unes sis. Concretament, la zona en la qual treballaran les quatre persones contractades, doncs, té una extensió aproximada de quatre hectàries i s'estén al llarg dels vorals dels estanys.

Aquesta iniciativa té un pressupost de 65.000 euros i està dins dels plans d'ocupació locals subvencionats pel Departaments de Treball i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació Girona i La Caixa.

Generar ocupació

Aquest, però, no és l'únic pla d'ocupació que ha posat en marxa el municipi. Segons va explicar l'alcalde, Sils tirarà endavant tres plans més, que permetran realitzar nous projectes.

En primer lloc, en pocs dies, l'Ajuntament contractarà quatre persones més que netejaran els boscos, camins i rieres que hagin quedat afectades per les nevades del passat mes de març. Els treballadors ja estan seleccionats i de moment estan realitzant un curs per aprendre a utilitzar les diverses eines automàtiques que necessiten. A més, però, està previst que s'aprovin dos plans més. Un tindrà com a objectiu la contractació de 20 joves per ajudar les brigades municipals en la seva tasca i un altre, preveu contractar persones especialitzades com a pintors, paletes o peons.