El creuer Thomson Dream va fer ahir la primera escala de les set previstes al port de Palamós per aquest mes. Així, els set vaixells portaran a Palamós 4.700 passatgers i 1.900 tripulants. Mentrestant, es continuen portant a terme accions per promoure l'activitat de creuers com l'assistència del representants del port de Palamós a l'assemblea de Medcruise, celebrada la setmana passada, segons fonts de la Generalitat.

En el transcurs del mes de juny faran escala al port de Palamós els creuers següents: Thomson Dream, Seabourn Legend, Thomson Destiny amb 2 escales i Le Ponant, amb tres escales més. Aquests vaixells portaran a Palamós durant les set escales uns 4.700 passatgers i 1.900 tripulants. Si aquestes xifres s'afegeixen a les de maig, quan acabi el mes de juny, ja hauran arribat a Palamós un total d'11.000 passatgers i 4.500 tripulants.

Ahir, el Thomson Dream va fer la primera escala de juny al port de Palamós amb 1.438 passatgers i 628 tripulants. Amb aquesta escala, el creuer de la companyia Thomson Cruises ja ha fet tres escales a Palamós. Al llarg de la temporada 2010, aquest creuer farà un total de deu escales al port de la Costa Brava.

Aquest creuer té una eslora de 243 metres, una mànega de 29 metres, un calat de 7 metres i un registre brut de 54.763 tones. El vaixell va arribar a les vuit del matí procedent del port d'Ajaccio (Còrsega) i va salpar a les cinc de la tarda cap a Palma de Mallorca.

Reunió a Romania

Entre les accions per promoure l'activitat de creuers al port de Palamós, la setmana passada, Ports de la Generalitat va participar a l'Assemblea General de Medcruise, a Constanza (Romania). Medcruise és una associació que aplega els ports de la zona mediterrània que reben trànsit de creuers.

En aquesta ocasió, els representants dels ports de l'arc mediterrani van poder intercanviar les experiències del sector, conèixer noves companyies i donar propostes per al futur.