?

La urbanització del carrer Bisbal de Santa Coloma de Farners està arribant al seu final però aquesta ha vist com el seu pressupost s'ha incrementat prop d'un 74% a causa dels canvis que s'han fet en el projecte. L'inicial data de l'any 1991 i enguany, s'ha modificat incorporant algunes modificacions com són disminuir el grau de ?pendent, crear noves entrades pels veïns, en general, "un canvi del concepte del carrer".

En un principi, la urbanització d'aquest carrer estava pressupostada en 122.000 euros però finalment, caldrà aportar 90.000 euros més per poder finalitzar aquesta obra. L'augment del preu d'aquestes obres del vial que comprenen entre el carrer Santa Bàrbara i el carrer Argiles però no repercutirà en els veïns d'aquesta zona que, al seu dia, ja van pagar un 90% de contribucions especials per a la urbanització del nou carrer Bisbal i el consistori, l'altre 10%.

Per solucionar aquest increment, el consistori colomenc, com explica el regidor de Medi Ambient i Urbanisme Josep Cullell (CiU) procedirà a actualitzar el preu a l'ordenança de les contribucions especials imposades per l'obertura i urbanització del carrer la Bisbal al seu dia, rebaixant-les fins prop del 60%. I per tant, qui assumirà aquesta pujada del pressupost és l'Ajuntament perquè "és el que considerem que costarà i ho assumirem nosaltres".

El carrer Bisbal és un vial que no ha estat aliè a la polèmica els darrers anys, de fet, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners -forçat per l'oposició, ja que el govern estava en minoria- va haver d'optar per l'expropiació durant el darrer mandat per poder-lo obrir i a més, quan es van anunciar les contribucions especials que haurien de pagar els veïns, aquests es van oposar a la seva remodelació i van presentar-hi al·legacions, fonamentades sobretot per haver de pagar gairebé la totalitat de l'obra i també en considerar que el preu d'expropiació dels terrenys era baix.

Les obres es troben en aquest moment avançades segons Cullel i quan es faci el tràmit d'actualitzar l'ordenança durant el ple de la setmana vinent, es preveu que es puguin acabar en un mes i per tant, ja es pugui obrir aquest vial que ara encara no té les voreres fetes i que encara no està acabat d'urbanitzar.