Per la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, treure les vies del centre de Figueres no és cap prioritat. El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, en declaracions a la Cadena Ser, assegura que no hi havia cap compromís de tirar endavant aquest projecte que qualifica "d'embrionari". Per tant, la ciutat haurà de continuar suportant els inconvenients dels passos a nivell pel centre urbà.

El que continuarà endavant és la variant ferroviària que enllaça amb la nova estació del tren i el TAV a Vilafant. Per a Nadal, les obres no s'haurien de veure afectades per les retallades del Govern central i la Generalitat. En el cas de les vies del centre, en canvi, constata que és un projecte inexistent. "Del traçat del tren o de treure el tren en aquest moment no hi ha cap estudi realitzat", ha dit Nadal, i ha afegit que es poden fer els estudis i fins i tot accelerar-ho, però que fins ara no hi havia cap compromís. Tal com va informar Diari de Girona, l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), és coneixedor d'aquesta situació i això preocupa l'Ajuntament. Pel que fa a la nova estació, a principis d'any està previst que estigui enllestida la provisional que ha de permetre posar en marxa el traçat, però tampoc hi ha previsió que la definitiva es faci de forma immediata, sinó que serà a mitjà termini, ha dit Nadal.

L'anunci fa uns anys de l'arribada del TAV es va viure com una gran oportunitat econòmica i turística. L'estació es va negociar al sector ponent de Figueres, però havia de suposar que les vies del centre s'havien de poder treure amb les plusvàlues que s'obtinguessin dels terrenys. La crisi econòmica ha frenat aquesta possibilitat i ara la conselleria certifica que, de moment, des del Govern tampoc tenen cap projecte en marxa. Això suposa haver de continuar suportant les barreres del tren al centre.