Fa deu dies, la zona del veïnat de Gaserans de Sant Feliu de Buixalleu es va quedar durant dos dies sense telèfon. El motiu va ser que uns individus van robar el cable telefònic de la línia i van deixar aquesta àrea del municipi sense comunicacions durant 48 hores.

Els fets es remonten cap a quarts d'onze de la nit del dijous dia 10 de juny quan de sobte alguns veïns que estaven enraonant per telèfon es van adonar que de cop se'ls havia tallat la comunicació. Aquest fet però va durar tota la nit i l'endemà, de fet al matí de divendres quan l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu va obrir les portes també va veure que tenia el mateix problema i per tant, no podia atendre les trucades a través del telèfon fix però Internet els funcionava. Durant aquell matí, diversos veïns es van acostar al consistori per veure què passava i van concloure que hi havia algun tipus d'avaria però no s'imaginaven per un robatori.

L'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet (CiU), explica que per poder-se comunicar durant aquells dos dies que va durar la teòrica avaria "vam utilitzar els nostres mòbils". I al avisar la companyia de telecomunicacions, quan hi van arribar, van veure que havien tallat els cables i se'ls havien endut. El batlle es mostra sorprès per aquest robatori i explica que el cable telefònic "té ?coure i que per això el volen vendre, sembla mentida".

L'Ajuntament no va denunciar els fets en aquesta ocasió però recorda que a prinicipis d'aquest any sí, perquè ja van patir robatoris relacionats amb cables i coure. En concret, uns lladres es van endur uns 500 metres de cable elèctric del carrer Montseny de Sant Feliu de Buixalleu, en concret, el cablejat dels 16 fanals que el consistori ha hagut de reparar.

Després de tots aquests fets, l'Ajuntament comença a prendre mesures com explica l'alcalde i entre elles hi ha que han començat a "posar punts de soldadura" en les tapes de claveguera per tal que no es puguin robar. El que comporta, però això és que si els volen obrir en algun moment ?s'hagi de tornar a fer la feina inversa però l'alcalde diu que val la pena perquè són tapes que costen molts diners. De moment, no han tornat a robar a Sant Feliu però la ?situació de crisi, diu el batlle, possibilita aquest tipus d'actuacions.