Al llarg de l'any trobem la temporada dels bolets, la dels calçots, la de cacera o la del sol i la platja, per posar només quatre exemples. Els ciutadans de Blanes, Lloret, Tossa, Palafolls, Malgrat o Tordera, però, tenen una temporada extraordinària, la de les retencions de trànsit.

El dilluns de la segona Pasqua, va obrir la veda. Es tracta d'un cap de setmana de tres dies en què, el dilluns, només és festa a l'àrea metropolitana de Barcelona i algunes altres ciutats del país. A la Selva Marítima i l'Alt Maresme es treballa amb normalitat i per tant, tothom surt al carrer per anar a la feina, fer visites o portar els nens a l'escola. Resultat, el dilluns a la tarda cues quilomètriques de Lloret a Palafolls passant per Blanes. Van començar a les tres i a les nou, encara duraven. El pont de Sant Joan, es produeix el segon capítol amb unes condicions i retencions similars. La resta de caps de setmana d'estiu, pràcticament igual. Els semàfors de Palafolls ajuden en gran manera a aturar la sortida de vehicles en direcció a Barcelona. Aquest juliol, però, es posarà en marxa el tram d'autopista entre Palafolls i Tordera. Les obres estan pràcticament enllestides.

Els cotxes que marxin de Lloret, ja no aniran a Palafolls, passaran per Mas Carolet i Ca la Guidó de Blanes. Ja cal que la reclamada rotonda a l'entrada al veïnat sigui ben aviat una realitat o els veïns de Ca la Guidó no podran sortir de casa. L'ampliació de l'autopista, de peatge no cal oblidar-ho, és una de les moltes obres que s'han reclamat al llarg de la història: ampliació de l'autopista, desdoblament de la N-II, nou vial cap a Lloret, carril bus o tramvia-metro lleuger. Per tant, cal seguir treballant i avançant o algun dia, hi haurà un col·lapse tan important que serà impossible eliminar-lo i la gent s'haurà de quedar a dormir a la carretera.