L'Ajuntament de Blanes acaba de desencallar la zona comercial de la Ciutat Esportiva a través d'un acord de ple que declara com a zona de trama urbana consolidada aquest espai d'uns 2.000 metres quadrats que hi ha a tocar aquest equipament esportiu.

Tot i l'acord per unanimitat d'aquesta proposta de trama urbana, aquest document encara haurà de rebre el vistiplau per una banda de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona així com del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, qui regula el tema dels equipaments comercials.

I de fet exigeix, que per poder implantar equipaments comercials que estigui implantada aquesta figura urbanística de la trama urbana, que han d'incloure assentaments residencials que tinguin un ús residencial dominant i comptatible amb l'ús comercial. En el cas de Blanes aquesta zona es troba a tocar Ca la Guidó, una zona residencial del municipi.

Aquestes exigències vénen perquè la idea de la Generalitat és que no hi hagi grans superfícies comercials fora dels nuclis de població, i per això demana aquestes modificacions, per no perjudicar el comerç de l'interior dels pobles.

La proposta de la trama urbana consolidada de la ciutat esportiva de Blanes l'han realitzada els tècnics municipals i, si avança, la zona podria acabar tenint un comerç tipus Decathlon, com s'havia previst anys enrere quan es va començar a gestar el projecte de la Ciutat Esportiva.

La intenció del consistori, per tant, seria que en ser una zona de sòl municipal, llogar els terrenys i, per tant, del resultat econòmic d'aquesta àrea comercial poder ajudar l'Ajuntament de Blanes o bé a pagar el cànon de la Ciutat Esportiva o, fins i tot, a construir nous equipaments esportius, com a ara una pisicina per a la població, que és un dels altres projectes insígnia de la Ciutat Esportiva.