L'Estat pagarà el 43% de la factura que els municipis reclamen en forma de subvencions per poder fer front a la despesa que va suposar els danys provocats per la nevada del passat 8 de març. La resta de l'import encara no se sap com es pagarà ni quan ja que està pendent d'un programa de finançament que ha d'aprovar la Generalitat.

El Ministeri de Política Territorial va facilitar els imports que rebran els 30 municipis beneficiaris de les ajudes que va anunciar l'Estat. Aquests ajuntaments percebran un total d'1.292.886,7 euros, mentre que la quantia de les sol·licituds presentades pujava fins als 2.977.095 euros. Les subvencions atorgades, per tant, representen el 43,42% del que es va reclamar.

El subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, Francesc Francisco-Busquets, va explicar que a través del programa de la Generalitat es definirà com es completen les ajudes. És a dir, es detallarà quines administracions públiques hauran de fer front a les ajudes sol·licitades i en quins percentatges. Un cop el Govern català hagi resolt el programa l'haurà de reeenviar a Madrid perquè aquest li dongui el seu vistiplau. Serà a partir d'aquí quan els ajuntaments podran percebre les ajudes que han d'ajudar a pagar els desperfectes ocasionats per una nevada històrica.

Francisco-Busquets va indicar que s'ha establert aquest sistema de pagament de les ajudes per tal d'evitar que es financi més del que toca algun projecte municipal.

La majoria d'aquests 30 municipis pertanyen a les comarques del Baix Empordà, Selva i Gironès, i les subvencions són per reparar carreteres, fanals o equipaments municipals. L'Ajuntament de Quart és el que percebrà una major quantitat de diners per tal de poder reparar el pavelló. En concret s'han reclamat més d'un milió i mig d'euros per refer la coberta que va cedir completament pel pes de la neu acumulada. En aquest cas l'Estat s'ha compromès a fer-se càrrec de gairebé 700.000 euros de l'obra. En canvi el municipi que té un major nombre és Palafrugell amb 17 actuacions en l'enllumentat públic.

L'1,92 milions que destinarà el Ministeri de Política Territorial a subvencionar les reparacions municipals per l'efecte de la nevada suposaran el 64% de l'import que es destinarà a Catalunya. La resta anirà per localitats que també van resultar afectades, com per exemple a la província de Barcelona.