L'associació Salvem el Crit-Aritjol va denunciar ahir en un comunicat de premsa que alguna persona està esborrant reiteradament les marques del camí GR-92 en el seu tram pel port de Fornells a Begur.

Segons Salvem el Crit, l'any passat el Consell Comarcal del Baix Empordà va senyalitzar el GR-92 al seu pas per Begur. Poc desprès, els senyals acabats de pintar van desaparèixer en un tram de Fornells provocant que els excursionistes que el seguien es trobessin desorientats al seu pas pel Port de Fornells. Fa poc dies, -i, segons indiquen els representants de l'associació, després de ser alertats per alguns ciutadans-, Salvem el Crit va informar dels fets l'Ajuntament de Begur i el Consell Comarcal, qui immediatament va fer repintar els senyals, però van tornar a desaparèixer. "Sorprenentment el mateix dia van tornar a ser esborrats", es pot llegir en el comunicat. A més, Salvem el Crit explica que quan la brigada que havia estat encarregada va intentar pintar-los de nou, empleats del Port de Fornells els van "fer fora de males maneres".

Cal recordar que el GR-92 segueix un bon tram de la costa pel camí de ronda i és un atractiu molt destacat per turistes, excursionistes i caminants als que els agrada recórrer a peu el litoral empordanès. A més, es tracta d'una activitat en creixement al Baix Empordà. Finalment, l'associació titlla l'acció de poca responsabilitat. "En una època en què cal pensar en nous models de turisme, més respectuosos i sostenibles, que contribueixin a allargar la temporada, boicotejar un GR adquireix una major responsabilitat, ja que és boicotejar el treball de molta gent, Empresaris, Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions i Generalitat".