L'estació de Sils és una de les més concurregudes de la línia Barcelona-Portbou i les vies divideixen de sempre el municipi en dos, i cada dia es pot veure com molts usuaris deixen el cotxe a l'aparcament d'una banda de l'estació i han de creuar per les vies per agafar el tren a l'andana que dóna a l'atra banda. Això, però, que tota la vida ha estat així, podria començar a desaparèixer a finals d'aquest any quan l'Adif (l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) comenci a fer el pas soterrat.

Una actuació que posarà fi a la divisió del poble en dos, ja que finalment, després de les negociacions entre l'Adif, Ajuntament i Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Ptop) s'ha pogut desencallar un punt en què divergien: l'allargada del pas soterrat. Finalment, serà d'utilitat no només per als usuaris del tren, sinó també per a tots els veïns, ja que tindrà sis metres més del previst i, per tant, un dels accessos anirà a parar a l'actual aparcament -a l'àrea del moll de càrrega-, i l'altre fora l'estació.

Una obra que, segons apunta l'alcalde, Martí Nogué (IdS), no suposarà una forta despesa pel consistori, ja que finalment aquest "només haurà de fer-se càrrec del manteniment" i, per tant, els prop de 250.000 euros del projecte, els pagaran entre Adif i Ptop, afegeix.

Nogué es mostra satisfet que s'acabi per fi amb la imatge de creuar les vies, que fa pocs dies va ser notícia per l'accident de Castelldefels i que es fa a diari a Sils. La idea d'Adif, segons explica el batlle, és que aquesta obra es pugui iniciar abans d'any i que estigui feta amb un curt termini de temps.

Fi al pas nivell de Massabé

Per altra banda, una altra demanda sobre transport dels veïns d???e Sils també comença a tenir solució, en concret, es posarà fi al pas a nivell de la zona de Massabé i per abolir-lo i fer més segur al pas de la gent, es construirà un pont per poder circular. En aquest moment, segons relata l'alcalde, l'Adif es troba en la fase de redacció de l'avantprojecte i aquesta, però, de moment no té una data fixada.