L'Ajuntament de Sils ha hagut de modificar de forma puntual les normes subsidiàries en el sector del casc antic de Sils, així com de Mallorquines per tal que s'hi puguin contemplar els usos que preveu el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El punt que es va aprovar en ?l'últim ple i, tot i que era una proposta imposada per l'oposició el març, l'equip de govern va estar forçat a dur la modificació al plenari. Tot i això, al final, el punt es va aprovar per la unanimitat de tots els grups que conformen la corporació local, malgrat que el govern inicialment no hi estava d'acord.

A Sils, governa el grup d'IdS en minoria i van ser la resta de grups (CiU, AMS i ICV) que van reclamar aquest canvi a les normes subsidiàries bàsicament perquè tenien coneixement que a la zona del nucli s'hi preveien instal·lar nous serveis educatius i, fins ara, aquestes no acceptaven la instal·lació d'aquest tipus d'equipaments. En canvi, el futur Pla d'Ordenació Urbana Municipal sí que ho ?permet i amb vista que encara es ?troba encallat, s'ha fet aquest ?canvi que permet ara la instal·lació ?d'oficines i serveis, indústria de primera classe, equipaments educatius, sanitaris assistencials, ?culturals i associatius.

Els grups de l'oposició creuen que aquest és un canvi necessari perquè, com explicava el portaveu d'ICV, Albert Miralles, "en època de crisi, a gent que vulgui ampliar els seus negocis o fer-ne de nous cal donar-los suport i amb els usos que hi havia fins ara no es permetia, era una incongruència" i, a més, es mostra satisfet del canvi.

Des del govern, es va votar-hi a favor, però l'alcalde Martí Nogué (IdS) recordava que tot aquest canvi s'ha fet per "beneficiar a temes d'uns particulars". Aquest canvi urbanístic es va presentar en forma d'urgència el març i ?inicialment el govern s'hi va oposar, però s'ha vist forçat a acceptar que els serveis tècnics ?elaboressin la modificació de ?normes, ara aprovada.