Les obres que estan en marxa s'acabaran en els terminis fixats. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, va explicar ahir en el seu nou despatx al Santa Caterina que les obres que ja estan adjudicades, i en marxa, no s'alentiran per l'actual context de crisi econòmica. Un altre cas són els projectes d'obra pública que la Generalitat té sobre la taula. Aquí s'haurà d'establir una escala de prioritats per fer l'encaix pressuposatri al qual es veurà sotmès pel 2011.

L'activitat del primer dia de despatx a la nova seu de la Generalitat va ser prou intensa. Nalda va rebre fins a 12 visites. L'Ajuntament de Campllong, el d'Ordis, el Consell Comarcal de la Garrotxa i nou particulars.

El conseller va fer una repassada a les obres que recentament s'han acabat com la rotonda Parlavà, Verges i Llambilles sobre la que va concretar que han sorgit alguns problemes externs amb les connexions elèctriques. En aquest sentit va parar de les obres de reforçament del ferm finalitzades entre Regencós i Begur, a Campllong, o entre Torroella i l'Estartit, entre d'altres.

"Sap que és un escàndol (N-II)"

El conseller del PTOP va anunciar que el desdoblament de l'eix Vic-Ripoll (C-17) estarà acabat durant "els primers dies d'agost". Un mes abans del previst.

D'altra banda, respecte als contactes que manté Nadal amb el ministre de Foment, José Blanco, va indicar "el ministre que això del desdoblament de la N-II és escandalós". I va afegir que "dins de les restriccions que hi ha d'haver farà el que sigui per no aplicar-les a la N-II". Finalment el conseller va resoldre ahir ajuts per a millores paisatgístiques i de rehabilitació industrial a Catalunya per valor de dos milions d'euros. Els beneficiaris a les comarques de Girona seran Portbou -passieg de la Sardana (150.000 ?)-, Molló -passeig del Ramal d'Entrada (14.262 ?), Torroella de Montgrí -passeig Enric Morera (65.459?) i Palafrugell -paratge font d'en Cruanyes (180.000?).