Amb la inauguració de la nova seu de la Generalitat a Girona a l'antic hospital de Santa Caterina, el servei d'atenció als turistes també va canviar d'ubicació, deixant sense utilitat l'oficina d'informació municipal de la rambla de la Llibertat. El canvi es va produir a principis del mes de març, però a dia d'avui, un de cada tres turistes que visita la ciutat té dificultats per arribar a la nova seu, segons la regidora de Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina (ERC), i molts visitants encara busquen l'antiga oficina, a tocar del riu Onyar.

La senyalització no hi ajuda, perquè alguns plafons informatius -per exemple, a la plaça de Catalunya o a l'encreuament entre la Rambla i el Pont de Pedra- encara assenyalen el Barri Vell com la direcció a seguir per arribar a l'oficina de turisme. "Ho hem reclamat i està previst que l'Àrea de Via Pública ho solucioni molt aviat", assegura Cristina Alsina.

Si decideixen fer cas als cartells i acostar-se a l'antiga oficina, els visitants s'hi troben la porta tancada i un plànol que els convida a adreçar-se a la nova direcció.

Alguns demanen informació als hotels on s'allotgen. Els més desorientats, però, recorren a les cafeteries i als comerços del nucli històric. "Es perden abans d'arribar a l'oficina i ara ens toca a nosaltres donar indicacions i repartir plànols", afirma la propietària d'una botiga de la plaça del Vi.

Un dels llocs on més pregunten els turistes és al quiosc que hi ha al costat del monument a Carles Rahola a la Rambla, on hi havia l'antiga seu del servei de promoció municipal.

"Treure l'oficina del Barri Vell va ser un error, molts vénen i pregunten, però quan els dius que han de creuar la Plaça Catalunya i anar fins a la part nova de la ciutat, desisteixen", explica la quiosquera.

Per la seva banda, la regidora assegura que la resposta dels turistes sobre les instal·lacions són positives: "alguns tenen problemes per arribar, però els que vénen a la nova seu s'enduen una impressió molt bona, perquè és més moderna, àmplia i lluminosa".

La prova de l'estiu

"Ens prenem aquest estiu com una prova per veure com funcionem amb la nova oficina", diu Cristina Alsina.

En un principi, l'Ajuntament va parlar de mantenir la seu de la Rambla per donar suport a l'oficina del carrer Maragall en moments puntuals, i la mesura es va posar en pràctica durant la Setmana Santa i l'Exposició de Flors al maig.

El consistori no creu necessari reobrir l'antiga oficina aquest estiu, perquè ja ha reforçat els altres centres d'atenció de la ciutat, com el punt de benvinguda de l'estació de trens i autobusos o la mateixa oficina de Santa Caterina.

De cara a l'estiu vinent, però, l'Ajuntament no descarta recuperar la figura dels informadors in situ, estudiants de turisme que oferirien informació al Barri Vell.