El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal (PSC), assegura que s'eliminaran els passos a nivell de Figueres, però que això serà quan acabi l'obra del TAV el 2012. Nadal recorda que el pacte per posar a l'oest el TAV era aquest i que ara l'opció de les dues estacions que planteja ERC no és vàlida.

"Està fora de qualsevol dubte que la solució ferroviària a Figueres és integral". Nadal ha fet aquestes declaracions dues setmanes després que les manifestacions del secretari de Mobilitat, Manel Nadal, apuntant que no era una prioritat retirar les vies indignessin el govern figuerenc, que exigeix una solució.

El conseller ha volgut manifestar que es tirarà endavant el que es va pactar, l'estació intermodal a l'oest per després eliminar les vies del centre. Ara bé, Joaquim Nadal deixa clar que la prioritat és l'obra del TAV i que quan aquest estigui enllestit, començarien les obres de l'altra part del projecte ferroviari a la comarca que implica retirar les vies. Mantenir les vies creu que "deixaria el model coix" i que "no permetrem que el Ministeri ho tracti per separat i quedi a mig fer".

Per tant, Nadal també ha descartat la possibilitat que puguin mantenir-se les dues estacions, una a l'oest i l'actual al centre de la ciutat amb la via soterrada com ERC ha anunciat que tornaria a plantejar per l'aturada dels tràmits. Pel conseller, si es volia aquesta opció s'havia d'haver optat per acordar una solució de via urbana com a Girona en el moment que es va pactar. Nadal diu que Foment té molt clar que no retallarà la inversió ferroviària i que seran els projectes a les carreteres els que podrien resultar afectats.