El departament de Governació de la Generalitat de Catalunya paralitza les subvencions atorgades a Tossa de Mar fins que l'Ajuntament del municipi no presenti els comptes del 2007 i del 2008. L'administració catalana ha requerit als responsables del consistori, per segona vegada, que presentin la liquidació del pressupost i els comptes generals dels exercicis de 2007 i 2008 i sinó no podran cobrar les diverses subvencions atorgades. La qüestió va sortir en el darrer ple municipal, quan el grup del PSC, a l'oposició, va preguntar perquè l'empresa de les obres de la Nau encara no havia cobrat.

Segons els responsables de l'Ajuntament, el proper dimarts 20 de juliol es farà la comissió General de Comptes en la qual es durà a terme l'aprovació dels comptes dels dos exercicis per posteriorment fer-los arribar a la Generalitat. A més, l'alcaldessa Imma Colom, va argumentar que tot el procés "s'ha endarrerit a causa de la contractació d'un nou interventor". Cal recordar que ja han plegat dos interventors durant aquest mandat i que fa poc més d'una setmana que ha començat a treballar el darrer interventor.

Des de l'Ajuntament es va admetre que les subvencions ja estan aprovades, però no es faran efectives fins que no tinguin els comptes. La qüestió no és la primera vegada que succeeix, ja que l'any passat es va produir un fet similar, quan es van aprovar els comptes de 2006 per imperatiu legal, ja que el pressupost estava sent revisat per la sindicatura de comptes i les subvencions també estaven paralitzades.

Entre les subvencions que han quedat paralitzades hi ha una de la Generalitat que ha de servir per pagar la segona fase de les obres de remodelació de l'edifici de La Nau del municipi per un import d'uns 86.000 euros. L'empresa que va dur a terme les obres encara no ha cobrat pel treball.

Des de l'oposició, es considera un fet greu, perquè amb l'endarreriments hi ha empreses contractades per l'ajuntament que no estan cobrant. "Probablement la qüestió es resoldrà, però en temps de crisi és molt important que les administracions paguin a l'hora a aquelles empreses que ha contractat, perquè puguin pagar a treballadors i proveïdors", va explicar Pilar Mundet, portaveu del PSC. "L'ajuntament té una responsabilitat en tot això, perquè no hi ha cap raó aparent per no haver aprovat els pressupostos pendents", va afegir. Mundet creu que no pot ser que les administracions vagin requerint al consistori que presentin documents. "L'Ajuntament ha estat jugant políticament amb les finances del municipi", va sentenciar la regidora socialista.

Un cop estiguin els comptes aprovats hauran d'estar un mes a exposició pública i després caldrà fer-ne l'aprovació en un ple.