L'aeroport de Girona va romandre tancat ahir entre dos quarts de vuit del vespre i les nou de la nit com a conseqüència que només hi havia un controlador dels quatre que havien de dirigir el trànsit com a conseqüència de diverses baixes laborals entre la plantilla. El tancament temporal del trànsit a l'aeroport de Girona va afectar vuit vols, quatre de sortida i quatre arribades.

En aquest sentit, l'empresa de gestió aeroportuària Aena va alertar que el trànsit aeri a tot el Mediterrani durant aquest cap de setmana es complicarà a causa de l'"absentisme" dels controladors del Prat. Aena atribueix aquesta situació a la pressió dels controladors de cara a les negociacions del conveni col·lectiu que les dues parts duen a terme.

L'empresa va indicar que demà faltaran divuit controladors, una tercera part dels programats, després que dijous no acudissin a treballar vuit controladors del centre de l'aeroport barceloní. A més, Aena va explicar que ahir a la nit van faltar a la feina set dels divuit controladors de torn.

L'empresa va destacar que, per pal·liar aquesta situació, ha designat set serveis obligatoris, "el compliment dels quals contribuirà a suavitzar les repercussions de tan alt absentisme". Paral·lelament, Aena va voler recordar que els serveis d'inspecció de la Seguretat Social estan investigant les baixes.