Un estudi encarregat per l'Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador revela que els turistes que visiten els establiments de la població deixen una despesa anual de 26,2 milions d'euros, no només al càmping sinó en sortides a fora. Segons l'associació, l'opció dels càmpings no és la que més ha patit la crisi. El 2008 van pujar les pernoctacions i l'any passat la davallada la consideren baixa, d'un 3%. El portaveu de l'Associació, Àlex Trias, ha apuntat que per aquest estiu s'espera una ocupació del 95% en bungalous i un 90% en parcel·les, amb unes xifres similars a l'any passat.

L'estudi, encarregat a Exedra capital, conclou que dels 26,2 milions, 9,8 són la despesa en allotjament en parcel·les; 6,7 en despesa en serveis dels càmpings; i la resta, 9,8 milions, en despesa fora dels càmpings. Per això, l'Associació remarca la importància de l'aportació que fan els turistes d'aquests establiments, no només als empresaris dels càmpings sinó a la comarca. A més, els mateixos càmpings gasten uns 5,3 milions en despeses en negoci en concepte de béns i serveis adquirits o contractats. Respecte al que beneficia Sant Pere, estimen que la despesa mínima que es fa directament a la població se situa en 146.679 euros. Als beneficis econòmics, diu l'associació, se n'aportarien d'altres com la generació de llocs de treball. Amb una oferta de 5.139 bungalous dels 13.777 que hi ha a la comarca, donen feina a 658 persones al llarg de l'any. Per a l'Associació tenen una estabilitat econòmica important, que ajuda "la inversió en difusió i promoció a l'estranger". Trias remarca la qualitat dels establiments que ofereixen tants o més serveis que qualsevol hotel de categoria. En aquest sentit, considera que a vegades hi ha la imatge que els càmpings tenen un nivell més baix per a persones amb menys poder adquistiu. Des de l'Associació defensen que hi ha diferents opcions com la possibilitat de bungalous molt ben equipats i uns serveis de gran qualitat als que se sumarien les activitats que s'ofereixen al client o la proximitat amb la platja.

L'Associació de Sant Pere agrupa l'Aquarius, La Ballena Alegre, Las Dunas, La Gaviota i Las Palmeras i es va crear el 2001 per tal de vetllar per una oferta turística de qualitat i respectuosa amb el medi ambient. Només dos dels càmpings de la població no en formen part. Segons Trias, Sant Pere és considerada una de les tres millors destinacions turístiques per als campistes europeus, tal com ho avalen diverses guies europees i els múltiples premis internacionals per part d'organismes de reconegut prestigi. Se situaria al costat de Venècia i Mont-roig del Camp.

Una de les peculiaritats dels càmpings de Sant Pere és que se situen a primera línia, just al costat de la platja i envoltats del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. És la principal oferta turística de Sant Pere que, segons Trias, es podria dir que "s'ha conservat tota la línia del litoral perquè hi som, si no, estaria edificat". Les platges, la desembocadura del Fluvià o els diferents espais del parc permeten oferir una oferta molt respectuosa amb el medi ambient que atrau milers de turistes cada any. Segons el president de l'Associació pretenen continuar vetllant per preservar aquest entorn. Entre altres projectes de millora n'hi ha de vinculats al respecte per l'entorn, com la col·locació de plaques solars o la millora en el consum d'aigua.