El govern de Maçanet de la Selva va entrar ahir un escrit a l'Ajuntament on es demana obrir un expedient sancionador al tresorer, protagonista dels darrers esdeveniments a la localitat sobre les "anomalies importants". A més de la sanció, també se sol·licita un expedient informatiu i la realització d'una auditoria comptable per poder saber l'abast de les pressumptes irregularitats.

"Hem demanat conjuntament, el grup de CiU i després s'hi han afegit els socialistes, obrir l'expedient sancionador al treballador, un expedient informatiu i hem demanat encarregar, en la comissió o l'alcalde per decret, quan abans millor, una auditoria comptable", va explicar el portaveu de CiU a Maçanet, Antoni Guinó.

L'alcalde en declaracions a Diari de Girona va afirmar que no es tractava de fer una auditoria, sinó una revisió del consistori a nivell comptable. Guinó va argumentar que se li pot dir com es vulgui, però que cal saber l'abast de les "anomalies". "A això se li pot aplicar el nom que vulguis. Si fos una auditoria estaria tot l'Ajuntament parat i tal i qual. Jo crec que el que ens interessa són els comptes", va afirmar Guinó. La revisió dels comptes, doncs, la realitzarà una empresa externa, segons el portaveu convergent. "Serà una empresa externa i el que volem és tenir-ho clar. Quin abast té i des d'on i des de quan. No ens acotarem a aquesta legislatura", va afegir Guinó.

En un principi, CiU es va queixar que l'alcalde Soms havia volgut actuar tot sol. Ara, però, han decidit presentar aquestes sol·licituds conjuntament. "Ens va dir que era un tema molt greu, que volia portar-ho ell, al final s'han clarificat les coses", va comentar Guinó.

Cal recordar que el passat divendres, l'Ajuntament de Maçanet de la Selva va admetre a aquest diari haver detectat "anomalies importants" en el funcionament de l'àrea econòmica del consistori, un fet que va portar l'alcalde d'aquesta localitat, Alfons Soms, a prescindir del responsable encarregat dels grans comptes, l'interventor, i a degradar el tresorer a un "canvi en les seves funcions", segons va explicar el mateix batlle. Fins al tancament de l'edició, va ser impossible per part d'aquest diari localitzar tant el tresorer, Emili Bancells, com l'alcalde, Soms.