La Comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar el Pla d'Ordenació Urbanístic de Sant Gregori, però s'hi van fer una sèrie de preescricpions. El motiu és que el document no contemplava cap reserva de sòl per a futures infraestructures. D'aquesta manera se'ls ha requerit una reserva per la futura variant de Bescanó, que implicarà una retallada de sòl residencial, la incorporació de la variant de mercaderies i el nou accés a l'AP-7.

Tanmateix, i a requeriment del Departament de Medi Ambient, s'ha sol·licitat que es mantingui una reserva d'espai a tocar del riu Ter.

Pel que fa al sòl residencial hi ha una previsó de 728 habitatges que es desenvoluparan en dos sector de 20 i 9 hectàrees.

Urbanisme també va aprovar el POUM de Ventalló que, segons Pere Solà, preveu un "creixement moderat". Al sud del nucli es desenvoluparan tres sectors on s'ubicaran uns 100 habitatges. Alhora es preveu unes 3 hectàrees d'activitat econòmica on es preveu un hotel a tocar de la carretera i, a més, una zona d'equipaments esportius a tocar del riu Fluvià.

Des d'Urbanisme, tot i que s'ha aprovat el planejament, s'ha recomenat establir un programa per desenvolupar ordenadament el sòl residencial.

L'àrea urbana de Girona necessitarà nous habitatges per assumir la previsió de creixement amb l'arribada de futures infraestructures com el TAV. Les previsions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) apunten que l'àrea urbana de Girona necessitarà aproximadament uns 33.000 habitatges nous, dels quals 22.000 ja estan previstos dins els planejaments urbans de cada municipi.

La resta d'habitatges, uns 11.000, els incorpora el Pla Director Urbanístic (PDU) del sistema urbà de Girona, que ahir va aprovar provisionalment la Comissió d'Urbanisme de Girona i que la setmana que ve haurà de ratificar la de Catalunya i, en última instància, el conseller, Joaquim Nadal.

Actualment l'àrea urbana de Girona disposa 75.230 habitatges, però els càlculs del Govern apunten que per satisfer les necessitats de creixement se'n necessitaran 108.773. Per tant, els 12 municipis que conformen aquest sistema urbà hauran d'assumir el creixement d'aques 33.000 habitatges nous. No obstant això, el director general d'Urbanisme, Pere Solà, va especificar que el creixement urbanístic que contempla el PDU del sistema urbà de Girona es desenvoluparà en funció de la voluntat de cada municipi. "No ho faran si consideren que no han d'esgotar aquesta previsió", va apuntar.

De la mateixa manera el pla preveu una futura demanda de llocs de treball per a 9.439 persones, que es resoldrà amb el desenvolupament d'àrees d'activitat econòmica. A aquest s'han de sumar els 15.601 que també preveuen els plans d'ordenació municipal. La demanda estimada per a l'horitzó del 2026 serà, segons el PTOP, de 118.176 llocs de treball.

Una de les zones que s'han perfilat com a futur creixement d'activitat econòmica seran les hectàrees que separen els termes municipals de Salt i Vilablareix. D'aquesta manera formaran una extensió territorial que, tal com va explicar Solà, es destinarà al sector terciari, principalment, i en segon terme al residencial.

D'altra banda, el document també contempla la reserva d'espais per a grans equipaments com la macroincidenadora de Campdora, la subestació de cicle combinat de Bescanó, la zona d'equipament sesportius de Quart o la senyalització del futura zona hospitalària.

A Llambilles, per exemple, es limita el creixement urbà cap al nord del terme municipal i es permet cap al sud o entre Aiguaviva, i a Riudellots es preveu una gran peça logística que anirà acompanyada amb grans espais verds.

El Pla Director del sistema urbà de Girona ha rebut durant el seu període d'informació pública un total de 398 al·legacions, de les quals 218 eren de Riudellots de la Selva per, segons el director d'URbanisme, "la desconfiança del creixement que contempla el pla". "Però no és obligatori", va tornar a recordar.