La demarcació de Girona serà, durant el mes d'agost, la província espanyola amb un major nivell d'ocupació de cases de vacances situades a la costa. Així ho indica l'estudi impulsat pel portal internauta Rentalia, dedicat al lloguer d'habitatges durant el període estival. Concretament, el territori gironí figura al capdavant d'altres províncies costaneres com Huelva (92,4%) o Tarragona (88,4%), amb un índex d'ocupació del 92,9%.

En clau estatal, l'informe indica que durant el pròxim mes d'agost s'ocuparan un 84,6% dels habitacles estiuencs amb aquestes característiques. Un percentatge lleugerament superior al viscut durant l'any passat, xifrat amb un 83,3%. Les comunitats autònomes de Catalunya, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, per aquest ordre, seran les demarcacions que presentaran un nivell d'ocupació més accentuat durant el mes d'agost.

Tot i que el territori català continua encapçalant la classificació, també és la comunitat que ha patit una davallada més significativa respecte al mes d'agost passat. Només Astúries, amb una baixada de 6,9 punts percentuals, supera una demarcació catalana afectada per una reducció de 2,3 punts.

El cost d'una casa vora el mar

En aquest tipus d'apartaments existeix una diferència econòmica destacable entre els habitatges d'interior i les cases situades a la costa. Les demarcacions vora el mar com Barcelona, Girona o Guipúscoa no només seran les més sol·licitades des d'un punt de vista turístic, sinó que també seran, de retruc, les províncies més cares a l'hora d'adquirir, temporalment, una d'aquestes llars d'estiu.

No obstant això, la directora del portal Rentalia, Marta Estévez, va indicar els avantatges econòmics que suposa llogar un habitatge amb aquests atributs. Així, l'estalvi pot arribar a gairebé un 50% respecte al cost que pot suposar una estada a un hotel, amb una despesa mitjana de 26 euros.