El ple de l'Ajuntament de Vidreres ha decidit reclamar de forma unànime el cobrament de l'IBI urbana (Impost de Béns Immobles) pel pas de l'autovia C-35 pel seu terme municipal, és a dir, la carretera que va de ?Maçanet a Castell-Platja d'Aro. I així es converteix en el primer poble gironí que el reclama per una carretera de "peatge a l'ombra", però a la Selva hi ha antecedents, en canvi, de cobrament de l'IBI per les vies de pagament.

Det fet, aquest any s'ha notificat a Sils que finalment cobrarà del Ministeri d'Economia i Hisenda la compensació dels beneficis fiscals que hauria d'haver cobrat de quotes tributàries de l'IBI concedits a la concessionària de l'autopista Ap-7 Acesa pels exercicis que van de 2003 a 2007 i d'altres municipis de la zona estan lluitant als jutjats per aconseguir-ho.

Des d'ERC de Vidreres, com deia dimarts el seu portaveu, Jordi Daranas, s'admet que serà un procés lent i, per això, es va presentar la moció en format d'urgència instant els organismes responsables de la gestió cadastral d'aquest municipi que iniciïn els treballs per fer tributar els trams d'aquesta carretera en el padró d'IBI urbana.

Vidreres ha estat el primer dels Ajuntaments gironins a dur-ho a ple a través del seu grup local d'ERC i avui el seguirà el ple de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), on l'agrupació està al Govern.

Precedent

Des d'ERC de Vidreres asseguren que aquesta reclamació té una base jurídica, una sentència de l'Audiència Nacional del 2 de desembre de 2008, que hauria creat precedent perquè resol que en cas d'aquestes vies com la C-35 "l'administració abona el peatge que correspondria a pagar a l'usuari i, per tant, no existiria un aprofitament públic i gratuït de l'autovia; per tant, caldria considerar l'autovia subjecta a l'impost i, per tant, ser inclosa al cadastre". Hi ha també un informe de l'Institut d'Estudis Fiscals que ho afirma.