La polèmica de les campanes de Castell d'Aro arriba a un nou episodi. Ahir, l'equip de govern va fer-se enrere en la petició que no sonessin entre les onze de la nit i les set del matí i va aprovar un acord en què s'anul·lava aquesta demanda, de manera que reclamaran al Bisbat que les campanes de l'església de Santa Maria de Castell d'Aro tornin a marcar els quarts i les hores tot el dia. Aquesta reacció del govern es produeix després que el rector de l'església, Ernest Zaragoza, optés perquè no toquessin de nit ni de dia i després que els veïns de la localitat hagin reaccionat negativament al fet que no sentin el picar de les campanes que marquen les hores.

De fet, l'entitat local Grup de Natura Sterna ha convocat els veïns de la localitat la mitjanit de dissabte a diumenge a les escales de l'església a una campanada reivindicativa perquè les campanes sonin tot el dia. Els tocs seran, a falta de campanes, amb un bidó de gasoil i es repartirà raïm, coca i cava, com si fos Cap d'Any. L'entitat recrimina a l'Ajuntament que es paressin les campanes de nit per les queixes de tres persones i al rector que les desconnectés tot el dia.

El regidor Josep Maria Bas explicava que reclamaran al Bisbat que sonin les campanes les 24 hores i va afirmar que el rector va incomplir l'acord que havia tancat amb l'alcaldessa perquè les campanes només estiguessin aturades de nit i matinada. En aquest sentit, Zaragoza ja havia manifestat anteriorment a Diari de Girona que la decisió de parar les campanes és per forçar l'Ajuntament a arreglar les seves -les que sempre han marcat les hores-. Bas ho veu complicat, ja que abans s'hauria de consolidar l'estructura del campanar, que és del Bisbat, i, després, actuar en les dues campanes.