Els casos de suposats mals tractes a la llar d'infants Els Escarlets de Sant Gregori se sotmetran a vista pública. L'Audiència provincial ha estimat el recurs que van interposar tres parelles de pares després que la jutgessa que va rebre la denúncia arxivés el cas. L'argument de la togada del jutjat d'instrucció va ser que la denúncia havia estat motivada per picabaralles entre les professores del centre, i que les declaracions que presumptament inculpaven les quatre educadores denunciades no tenien credibilitat. L'Audiència ha contestat considerant que la valoració de la jutjessa és més pròpia d'una sentència que d'un auto d'arxivament, reputa que hi ha indicis d'existència de faltes i insta que es celebri judici per faltes de maltractament i vexacions injustes.

I és que, segons resa l'auto de l'Audiència, les declaracions de les tres parelles de pares coincideixen, a l'hora de descriure comportaments en els seus nens, amb els presumptes maltractaments que les educadores denunciants van atribuir a les denunciades. Fets com marques o hematomes de pressió en els braços dels nens, roba mullada i malsons, agressivitat i el fet que els nens sortissin del centre assedegats concorden amb les conductes denunciades: forçar els infants a menjar fins a provocar-los el vòmit i no donar-los de beure perquè no orinessin, tractar-los físicament de males maneres, llançar-los aigua a la cara si s'adormien quan no tocava, o no canviar-los els bolquers si es feien pipí per ensenyar-los a anar al lavabo.

L'afer es va destapar a mitjans de febrer quan un grup d'educadores, suposadament contrariades perquè les converses amb l'Ajuntament no havien modificat la situació, van denunciar als Mossos d'Esquadra el comportament de quatre companyes de feina. Al cap de pocs dies dimitia del càrrec la directora de la llar d'infants. Fa pocs dies, segons han explicat pares, una educadora que no constava com a denunciada ha estat acomiadada del centre. Durant els dies en què l'afer es dirimia als jutjats, diversos pares van argumentar que es tractava de picabaralles internes entre el personal. D'altres van treure els nens del centre i els van dur a guarderies de municipis propers.

Els pares que es van erigir com a acusació particular, representats pel lletrat Carles Monguilod, i van argumentar que no demanarien imputar delictes més alts que els que proposava la fiscalia, però que volien que la causa es dirimís en un judici públic on tothom es pogués explicar lliurement. Ahir celebraven la decisió de l'Audiència en el seu bloc.