El líder del Partit Democràtic de Blanes (PDB), Anselm Ramos, va presentar ahir la renúncia als seus càrrecs en el govern de Blanes i poc després l'alcalde, Josep Trias, ja va fer pública la reestructuració de l'equip de govern. Per ara, però, l'altre regidor del PDB, Fernando Gómez, continuarà en l'equip de govern si no es produeix cap maniobra més en els propers dies.

L'alcalde Trias va convocar ahir al matí una roda de premsa amb caràcter d'urgència per anunciar davant dels mitjans de comunicació que el tinent d'alcalde i regidor d'esports, Anselm Ramos, acabava de presentar minuts abans la "renúncia irrevocable" als seus càrrecs en el govern municipal. Tot seguit, i en la mateixa convocatòria, ja va fer oficial el repartiment de les seves competències entre el regidor de Governació, Joaquim Torrecillas, que assumirà la cartera de Mitjans de Comunicació, i el regidor de participació, Xavier Oms, que es farà càrrec de l'àrea d'Esports.

Just després de mostrar la instància de Ramos, en què anunciava la renúncia, Trias va voler defensar la seva tasca en el govern: "Vull destacar la bona tasca que ha fet aquest regidor fins aquest moment", va comentar Trias. En la instància, Ramos no va aclarir del tot les raons que l'han portat a prendre aquesta decisió. "Per motius personals, presento la renúncia irrevocable de regidor i tinent d'alcalde", es podia llegir en l'escrit.

Tot seguit, Trias va presentar com quedaria l'equip. "No hem perdut ni un minut per reformar l'equip de govern i posar-nos a treballar", va afirmar l'alcalde. "L'equip de govern està per treballar i aquest alcalde ja ha acceptat la renúncia del regidor. I he nombrat els regidors que portaran la seves competències. Torrecillas afegeix la cartera de mitjans de comunicació i el regidor Xavier Oms afegirà la d'esports", va explicar.

Gómez segueix al Govern

El PDB va anunciar dijous a la nit que trencava el govern i passava a l'oposició, però que al mateix temps donava llibertat als seus regidors perquè "individualment" prenguessin una decisió al respecte. Només un dia després, això és el que va succeir: un dels regidors va deixar els càrrecs i l'altre, continua, per ara, a l'equip. "Fins ara del senyor Fernando Gómez no en sabem res. Es pot donar que es quedi en el govern", va afirmar l'alcalde en ser preguntat.

Amb el resultat de les maniobres del PDB, el ple quedarà amb un govern encara més en minoria, amb set regidors per CiU, un del PP i un del PDB, a més del suport incondicional de la regidora d'ERC; i, a l'oposició, hi haurà els vuit del PSC, dos de EUiA-ICV i Anselm Ramos, també del PDB. Aquest darrer es podria convertir en l'àrbitre, ja que hi haurà deu regidors a una banda, deu a l'altre i un de sol al mig.

Trias, però, va mostrar confiança en què tiraran endavant els projectes. "Aquest equip de govern buscarem els suports necessaris per tirar endavant l'obra de govern, com s'ha fet fins ara. En això no canviarà res", va sentenciar.