Convergència i Unió proposa un sistema de descomptes i bonificacions per als conductors gironins que utilitzin l'autopista entre la Jonquera i la sortida de Blanes-Lloret en els seus trajectes habituals, iguals o superiors a 40 quilòmetres, en compensació per la manca d'una carretera desdoblada alternativa gratuïta.

La Federació defensarà aquesta opció al Congrés dels Diputats i l'incorporarà al seu programa electoral, amb l'objectiu de corregir el perjudici causat per la suspensió del desdoblament de la N-II en aquells trams que discorre paral·lela a l'autopista; ja que, tal com va denunciar el diputat Jordi Xuclà, el Ministeri de Foment "ha sentenciat la pena de mort al desdoblament de la N-II entre Girona i la frontera per considerar que hi ha infraestructures desdoblades en paral·lel".

El diputat al Parlament per Girona, Santi Vila, va detallar la proposta de CiU deixant clar que pretenen "posar en evidència els incompliment flagrants" del govern de l'Estat.

D'acord amb la seva alternativa, els ciutadans empadronats a les comarques de Girona -els del Ripollès fins que la carretera entre Ripoll, Vic i Barcelona estigui desdoblada- i les empreses amb seu social a la demarcació es podrien beneficiar dels abonaments i bonificacions; que s'anirien retirant a mesura que s'anessin desdoblant trams de la N-II i no s'aplicarien entre les sortides Girona Sud i l'aeroport de l'autopista perquè ja està desdoblada. El descompte plantejat per CiU es realitzaria mitjançat el dispositiu Teletac.