L'Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit ampliar la zona de reg amb aigua regenerada a tota la rambla Joan Maragall, aprofitant que calia allargar la instal·lació per fer-la arribar a la nova promoció d'habitatges que s'està fent. La promoció és força important per una població com Tossa, ja que consta de cinc blocs diferents amb un total de 70 pisos. A més hi ha la zona d'equipaments i una zona verda. La normativa municipal diu que les noves promocions han de ser regades amb aigua regenerada. Així, aprofitant l'avinentesa, el Govern ha decidit ampliar l'àrea per regar les diverses zones verdes que hi ha al llag de la rambla. Les obres es pagaran a mitges entre l'Ajuntament i la promotora immobiliària.

L'aqüífer del Tordera, d'on s'agafava aigua per a la població de Tossa, entre d'altres, va ser declarat com a sobreexplotat i, per això, es va fer la depuradora de Tossa i la dessalinitzadora de Blanes. El sistema de regeneració de l'aigua, en concret, es va instal·lar a la depuradora el 2002 i es va posar en funcionament un any més tard. Actualment des de la depuradora, doncs, surten dos ramals amb aigua regenerada: un que va riera avall, de la depuradora fins a la vila vella. I ara s'ha fet sortir un ramal d'aquests que servirà per abastir la rambla Maragall. I el segon, que puja cap amunt fins a la zona de can Vergonyós.

Aquest tipus d'aigua, provinent d'un dipòsit de 700 metres cúbics de la depuradora, s'utilitza per regar, netejar carrers o contenidors a la nau de Cespa, per als Bombers o per a la neteja al centre d'Acollida d'Animals. De moment, es tracta només d'usos públics.