La secció sindical de Comissions Obreres del cos de policia local de Lloret de Mar va denunciar ahir la inseguretat que pateix a causa de la manca de coordinació i informació que hi ha entre els Mossos d'Esquadra i els propis agents municipals. Segons els representants sindicals, quan es produeix un succés important els Mossos no els informen immediatament, sinó que primer persegueixen l'autor en qüestió per intentar agafar-lo i, si no poden atrapar-lo, llavors avisen la policia local. Això posa en perill els agents municipals, ja que en diverses ocasions es troben davant d'una persona armada sense saber-ho.

La majoria d'agents de la policia local actuen sols i, per tant, si sabessin que davant poden tenir una persona armada, canviarien l'actitud amb què s'apropen. "No és el mateix aturar algú que ha comés un atracament, que una persona que ha fet una infracció de trànsit", van afirmar els agents sindicals. Han estat diversos els casos recents en què s'ha donat aquest fet i, per això, ho volen fer públic a través dels mitjans, ja que els polítics i els caps no els han fet cas.

Fa poc, per exemple, es va produir un atracament a una sucursal del BBVA de Blanes. Sense saber-ho, els agents van detenir l'autor per conduir superant la taxa d'alcoholèmia. En comprobar-ho, però, es van adonar que havia estat a Quatre Camins per assasinat i que podia ser perillós. Al cotxe, a més, portava un matxet, que era l'arma amb què havia actuat. Fins a la nit, però, no van saber que n'era l'autor. El mateix va passar el passat dijous, quan cinc persones es van endur 37.000 euros de La Caixa del passeig de Lloret. Els policies van detenir a tres dels autors per una infracció de trànsit i, posteriorment, van saber que havien fet l'atracament. "No volem medalles, el que volem és que tots els nostres agents tornin cada dia a casa", van comentar els representants del sindicat, que van denunciar que els Mossos treballen mirant massa les estadístiques.