Menys senglars que a la temporada passada. Això es preveu, si més no, des d'una Federació de Caça de Girona, escèptica en creure que es repetirà el nivell de captures de l'exercici anterior, xifrades amb 14.000 exemplars. En aquest sentit, el president de l'entitat, Carles Dilmé, va assenyalar que "les primeres hipòtesis apunten a un menor nombre de senglars capturats perquè, entre altres causes, es van caçar moltes femelles embarassades i això va repercutir en la crescuda poblacional".

Pel que fa a la població dels senglars al territori gironí, Dilmé va definir el seu nucli com una comunitat "uniforme", on les zones amb un gran nombre d'animals es combinen amb altres regions amb quantitats més moderades. Segons el president de la federació gironina, els nuclis amb majors índexs poblacionals se situen "a determinats punts de les comarques del Pla de l'Estany i la Selva", mentre que els indrets amb menys presència de senglars es localitzen a regions com "el cap de Creus, el massís de les Gavarres o el paratge de l'Albera".

D'altra banda, la nova temporada de caça de senglar començarà el 5 de setembre a tota la demarcació de Girona. Un debut, el d'enguany, que s'iniciarà el mateix dia que a la resta de les demarcacions catalanes.

Tot i que els primers auguris apunten a una reducció del nombre de porcs capturats, des de la federació gironina s'ha volgut allargar un període de caça que, a causa de la massiva densitat de senglars, finalitza el segon diumenge de març. Així doncs, tal com va comentar Carles Dilmé, l'entitat gironina va decidir "contactar fa uns mesos amb el Consell de Caça per aconseguir allargar el període fins a mitjan mes d'abril". Serà el nombre de captures de la nova temporada el que determinarà, no obstant això, la possible perllongació de l'etapa de cacera.

Autoritzacions especials

Per eradicar els desperfectes que poden originar els senglars, existeixen a les comarques de Girona una seixantena de societats de caça afectades pels danys a cultius i pels accidents de trànsit provocats per aquests animals. Les institucions, de caràcter territorial, tenen l'autorització de caçar senglars durant el període estival comprès entre el 4 de juliol i el 4 de setembre.

Aquestes societats de caça no són, tampoc, exclusives del territori gironí. També fan acte de presència a la resta de les comarques catalanes, però en aquest cas estan subjectes a unes determinades autoritzacions excepcionals. Així, en aquelles zones pertanyents a la resta de Catalunya on es pretén caçar durant l'època estival, hi resulta indispensable un permís previ dels agents forestals per tirar endavant la batuda.