El Govern va aprovar ahir el decret de desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que té per objectiu consolidar el procés de descentralització iniciat en els darrers anys per reforçar el paper de les seves demarcacions territorials en la gestió diària de l'aigua.

El decret delimita els àmbits territorials i les adscripcions de termes municipals, així com les conques que corresponen a cadascuna de les demarcacions. Aquest acord s'inscriu en el context dels principis de descentralització de funcions, transparència, informació i participació del públic que vol aplicar el Govern per apropar l'acció administrativa al territori i augmentar l'eficiència vers la ciutadania.

La distribució del decret delimita sis àmbits territorials. El primer d'ells és la demarcació territorial de Girona, que comprèn les conques dels rius la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró, així com les de les rieres que desguassen al mar entre la frontera amb França i el terme municipal de Lloret de Mar.

En segon lloc, l'Agència Catalana de l'Aigua ha delimitat la demarcació territorial del Tordera-Besòs; també es defineix la demarcació del Llobregat-Foix; la quarta demarcació és la de Tarragona; la cinquena, Lleida i l'Alt Pirineu, i la darrera comprèn la emarcació de les Terres de l'Ebre.

Suport a l'agricultura

El Govern també va aprovar l'acord pel qual autoritza la concessió de subvencions a organitzacions professionals agràries per un import d'1.080.554 euros per sufragar les seves despeses d'aquestes en matèria de representativitat, d'acord amb el resultat de les darreres eleccions a cambres agràries, celebrades el 25 de febrer del 2007.

Així, a Unió de Pagesos li correspon una subvenció d'un import màxim de 691.000 euros; a JARC, de 255.000, i a ASAJA, de 134.000 euros. Amb aquest acord, el Govern ha explicat que vol complir amb el seu compromís de suport al sector agrari.