L'Ajuntament de Lloret de Mar ha netejat el canal del tram baix de la riera de la localitat, on s'acumulen de forma natural terres i sorres que són transportades per les aigües. Aquests àrids arrossegats queden dipositats en el llit de la riera, provocant l'estancament de les aigües i el creixement de la vegetació herbàcia.

L'Ajuntament va decidir encarregar la neteja per mantenir net el canal, garantir un flux eficient de les aigües, evitar riscos higienicosanitaris i impedir l'arribada a la platja de residus abocats incontroladament en el canal, segons va fer saber en un comunicat.

La neteja ha anat a càrrec de l'empresa Cubes i contenidors Pallarès S.A., empresa concessionària de la prestació del servei de neteja i manteniment de les instal·lacions de clavegueram d'aigües residuals i pluvials.

La zona on s'ha actuat correspon al tram descobert de la riera de Lloret, des de l'avinguda de les Alegries fins al carrer Nostra Senyora de Rosell. Segons responsables del consistori, des que es va fer el trasllat del mercat setmanal al sector d'El Rieral, s'ha incrementat l'afluència de ciutadans i, per això, s'ha fet necessari dur a terme aquesta neteja del canal de la riera per mantenir la imatge i poder retirar residus.